Sliten Söderlund föll mot Carballes Baena – gör ATP-debut nästa vecka

Det var en sliten Carl Söderlund vi fick se under semifinalen mot Roberto Carballes Baena i Båstad Challenger där siffrorna skrevs till 6-4, 6-0 i spanjorens favör.

Tufft matchande de senaste dagarna har satt sina spår i Söderlund som dock kan glädja sig åt nästa veckas utmaning – ATP-debut i Swedish Open.

Carl Söderlund har varit veckans stora behållning i Båstad Challenger som med sitt oerhört kloka och mogna spel tagit honom hela vägen till semifinal. 115-rankade Carballes Baena blev dock för tuff för Söderlund som efter ett jämnt första set inte hade energi att orka med i andra.

Han spelade väldigt mycket lösare än de motståndare jag mötte tidigare under veckan och energin var slut. Under inbollningen imorse kände jag mig riktigt trött, säger Söderlund efter matchen.

Swedish Open annonserade under morgonen sina tre wildcards till turneringen och Söderlund tänker de kommande dagarna gör allt i sin makt för att vara så fräsch som möjligt för nästa veckas ATP-debut.

Det blir vila imorgon (lördag), stretch och sedan köra igång igen. Jag behöver vilan för att orka och förhindra att det som hände idag i andra set inte händer igen nästa vecka.

De två resterande wildcarden går till Isak Arvidsson och Fred Simonsson som under lördagen har chans på sin andra challengertitel för året i dubbel.

Christian Lindell blir därmed utan ett wildcard till huvudturneringen trots att han är högst rankad av de som fått just ett wildcard. Han får istället sikta in sig på att kvala in till tävlingen.

Markus Eriksson samt fransmannen Calvin Hemery har fått wildcards till kvalet som drar igång på söndag.

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.