Sock frustrerad trots seger i popcornmatch: ”Löjligt att spela utan hawkeye”

Avsaknandet av hawkeye på centercourten i IF Stockholm Open har under veckan blivit en stor snackis bland såväl spelare som fans.

Domarna är mer utsatta för misstag och under torsdagens popcornmatch mellan Jack Sock och Dustin Brown blev det ännu mer påtagligt. Sock var trots segern irriterad över arrangörernas beslut om att skippa hawkeye i årets IF Stockholm Open.

– Det är löjligt och jag vet inte om jag ska vara tyst eller inte, säger han till Tennisportalen efter matchen.

Torsdagens sista kvällsmatch på centercourten mellan Jack Sock och Dustin Brown bjöd på tennisgodis och youtube-poäng som säkerligen kommer generera i många visningar men eftersnacket kom istället att handla om ett par kontroversiella domslut där domare Gianluca Moscarella fick bekänna färg.

Det var för många tveksamma domslut i viktiga lägen, säger Jack Sock i den mixade zonen efter matchen.

”Brutalt utan hawkeye”

Jag älskar banan och turneringen här men att vi inte har hawkeye i år är rätt brutalt. Det är ändå en inomhusturnering och spelarna både servar och slår stenhårt. Oklart varför vi inte har det (hawkeye) i år men förhoppningvis är det tillbaka igen nästa år.

Irritationen till trots var han inte sen med att hylla sin tysk/jamaicanska motståndare.

Dustin har minst sagt en oortodox spelstil och kan slå till med spektakulära poäng vid de mest viktiga bollarna men samtidigt måste man förvänta sig det. Jag är glad över att jag gick vidare, sammanfattar Sock.

I fredagens kvartsfinal väntar 61-rankade portugisen Gastao Elias som under torsdagen tog sin största seger i karriären efter seger mot världssjuan Gael Monfils, 7-6(4), 6-1.

Vad som helst kan hända på den här banan. Det går långsamt och han (Gastao) har grus som sitt favoritunderlag. Underlaget passar honom med andra ord men jag ska försöka styra med min forehand och förhoppningsvis prestera bra, säger Sock om Gastao Elias.

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.