Söderlings trupp mot Chile är här – ATP-segraren petad

DC-truppen till matchen mot Chile är uttagen och en nybliven ATP-segrare saknas – André Göransson.

Tennisportalen hade inför truppen annonserades fått in uppgifter om att André Göransson inte skulle bli uttagen, trots en nybliven ATP-titel i Pune och en ny högstaranking i karriären. Detta togs upp i avsnitt 87 och 88 av Source.

Sent på tisdagskvällen svensk tid hörde vi av oss till André Göransson via sms och fick följande svar:

– Jag hade gärna spelat Davis Cup om jag hade blivit uttagen. Jag litar på att Robin tar ut det slag som han tror har bäst chans att vinna och respekterar hans beslut.

– Jag kan säga så här: Man kanske kan argumentera för att det kanske inte vore så smart att spela Santiago denna vecka om jag nu skulle vara aktuell för DC.

Tennis.se kommenterar Robin valet om att lämna André utanför truppen: ”Markus är alltid bra när det kommer till Davis Cup. Det är en spelare som kan dubblera i singel och dubbel. Det kan inte André Göransson på samma sätt. Det har varit ett svårt val då André spelat upp sig ordentligt och vunnit en ATP-titel”.

***

Följande spelare har blivit uttagna till matchen mot Chile den 6-7 mars: Mikael Ymer, Elias Ymer, Markus Eriksson, Robert Lindstedt, Carl Söderlund.

***

Chiles lag mot Sverige: Christian Garin, Alejandro Tabilo, Tomas Barrios, Bastian Malla.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen
  1. Med Lindstedt åter i laget finns det inte plats för André vilket är synd. Robban väljer nog hellre Mackan som han lirat med tidigare men hypotetiskt skulle Lindstedt/Göransson vara ett intressant alternativ. Kanske i Madrid?
    Landskampen är oviss. Garin favorit i sina singlar, resten rätt öppet? Möjligen är Mikael Ymer favorit mot deras tvåa…
    Medias intresse enormt svagt. För förbundet som får ny styrelse i april vore en finalplats en jättegrej. Ger väl 2,5 miljoner ungefär?

    • För mig är Söderlund den stora överraskningen…. Hade förväntat mig Eriksson, Göransson, Lindstedt, Ymer, Ymer. Håller med dig att dubbelkonstellationen Lindstedt/Göransson hade varit intressant.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.