Söderlund och Eriksson får WC till Båstad – 16 (!) svenskar med i kvalet

Imorgon lördag drar kvalspelet till den andra upplagan av Båstad Challenger igång. Hela 16 svenskar är inblandade vilket måste vara ett rekord i kategorin.

Tennisportalen kommer givetvis vara på plats när kvalet drar igång 10:00 – nu kör vi!

Turneringen, som arrangeras av svenska tennisförbundet för andra året i rad har i dagarna annonserat huvudturneringens fyra wildcards vilket inte helt oväntat gick till bröderna Ymer, Markus Eriksson och fjolårets semifinalist Carl Söderlund.

Huvudturneringen sparkar igång nu på måndag och pågår fram till lördag, fritt inträde gäller samtliga dagar.

Vilka är i farten i kvalet då? Vi kikar närmare på våra 16 svenskar som deltar.

Kvalet i PDF-format ser ni här

Kvalet rivstartas med två svenskmöten direkt mellan Karl Friberg och Lucas Renard samt Sam Taylor mot Filip Malbasic. Linus Frost, som haft en fantastiskt utveckling de senaste åren, får det hett om öronen och möter italienaren Roberto Marcora som 2015 var rankad 200 i världen. Magnus Tidemans adept för övrigt, Marcora.

Runt lunchtid bjuds vi på hela fyra svenskmöten där Fred Simonsson, Niklas Johansson, Carl Hedström, Filip Bergevi, Arvid Nordquist, Jonas Eriksson Ziverts, Christian Samuelsson och Eric Ahren Moonga alla kämpar om en plats i den andra kvalrundan, som spelas senare på lördagen.

Andre Göransson och Isak Arvidsson är seedade i kvalet och slipper därmed första omgången.

Tennisportalen kommer vara på plats från första till sista boll i Challengerturneringen – ni missar väl inte våra uppdateringar på sidan? Båstad Challenger – nu kör vi!

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen
  1. 16 svenskar i kvalet i rubriken när det mest iögonfallande är att det är flera bye i kvallottningen. Märkligt och ett bevis för att fler internationella tävlingar inte är något SvTF borde prioritera?

    Vad gör proffsen? Här borde de vara. Nästa helg kommer de inte in i 16-kvalet till ATP!

  2. Tydligen kan man inte fylla på med orankade spelare som wc i challengers men visst saknas det några svenskar med poäng i Båstadkvalet?

    Fribergs beteende borde inte kommenteras med en fnissning i er podd och det skall bli intressant att höra LIndell om Båstad men tänker också på en sanning som tex Fidde var stor vän av. Man är aldrig bättre än sin ranking och det är en jävla wc-hysteri. Spela på den nivå du är och gör dig förtjänt av de huvudtävlingar du tar dig in i!
    WC har nästan aldrig hjälpt någon.

    • Hej Tim. Ta inte allt vi säger i podden på alltför stort allvar. Då blir bara allt så himla tråkigt. Angående Lindell är han den som tagit näst flest ATP-poäng av herrarna i år. M.v.h Alex.T

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.