Sommarens största turneringar

Artikeln görs i samarbete med Odds.se

Årets första Grand Slam-turnering Australian Open är redan avklarad. För tennisfans och spelare var det en ljuvlig tillställning med bra matcher. Vi får ta tillfället att gratulera vinnarna Novak Dokovic och Naomi Osaka som stod för imponerande insatser.

Det är fortfarande tre Grand Slam-turneringar kvar att spela 2019, så det är dags att  blicka framåt på sommarens stora tennisevent!

French Open

Av sommartidens största drabbningar är French Open, även kallad Roland-Garros, först ut. Turneringen äger rum i Paris mellan 20:e maj och 9:e juni. Det är ett anrikt sportevent som tillhör en av de fyra Grand Slam-turneringarna. På French Open har många stora spelare visat upp sina otroliga förmågor för världen och förgyllt tennis.

Under 2010-talet har herrsidan av turneringen haft en klar vinnare, Rafael Nadal, som vunnit sju av de nio senaste upplagorna av French Open, hans elfte totalt. På damsidan har Serena Williams och Maria Sharapova vunnit två gånger var de senaste nio åren. Det återstår att se ifall någon av dessa stjärnor kan gå hela vägen igen under årets turnering.

Wimbledon

Den äldsta av grand slam-turneringarna kommer tillbaka för att spelare ska skriva ny historia i Storbritannien. Genom åren har vinnare på Wimbledon bjudit på en del mäktiga rekord. Mellan 1976-1980 gjorde Björn Borg någonting få spelare lyckats med, att vinna fem år i rad, vilket är näst mest någonsin efter William Renshaw och Martina Navratilova som hade varsin obruten segerrad på sex raka vinster. Det återstår att se ifall något typ av rekord kan komma att slås i år.

US Open

För 138 år sedan grundades den ikoniske tennisturneringen US Open, som spelas i New York. Mellan 26:e augusti och 8:e september ska alltså den sista Grand Slam-turneringen spelas, vilket blir en fin avrundning på sommaren innan vi kliver in i hösten.

US Open är känd för att dra enorma publikmängder. Under 2018 var det sammanlagt 732, 663 åskådare som närvarade på eventet, rekordet för hela turneringen. Hundratals elitspelare kommer att spela där, och i år håller många ett extra nära öga på Christian Garin. Det chilenska stjärnskottet är blott 22 år gammal, juniormästare i French Open, och denna månad nådde han sin hittills högsta ATP-ranking, 33. Det kommer att bli spännande att följa hans och andra stigande stjärnors resa i årets US Open.

Spela tryggt och säkert på tennis

Att betta på tennismatcher är en stor del av supporterkulturen. Många spelar på resultat inför matcher, men idag har även livebetting blivit stort. De som följer en match kan då spela på den under dess gång och på så sätt engagera sig mer i tillställningen. Är du själv intresserad av att spela på de kommande Grand Slam-turneringarna gör du rätt i att kolla upp bästa spelbolag för hur du vill spela. Hitta de spelbolag med bra odds och ta reda på vilka som erbjuder tryggt och säkert spel. Vissa bolag idag kräver inte ens person-och kontouppgifter.

Vilken av sommarens stora tennisturneringar ser du mest fram emot?

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.