Source-TV avslöjar: WTA-tävlingen i Båstad läggs ner

I det senaste avsnittet av Source-TV gästades studion av tennisprofiler som Robert Lindstedt, Jonathan Mridha, Fred Simonsson, Markus Eriksson och Christer Hult. Den sistnämnda tillika tävlingsgeneral i Ericsson Open bekräftade i programmet att turneringen nu läggs ner. 

– Intresset för tävlingen är inte tillräckligt stor för att finansiera den bland svenska företag, det är bara krasst, säger Christer Hult. 

(Hör Christer Hult prata om Ericsson Open mellan 51:35-53:05 i klippet här ovan.)

Helsingborgs Dagblad rapporterade först om uppgifter gällande WTA-tävlingens existens och Hult bekräftar nu för Source-TV om hur läget egentligen ligger till.

– Vi köpte licensen 2009, hade vetskapen om att det kostar att etablera ett evenemang vilket det gjorde under tre års tid, vi satsade extremt mycket på att ta dit Serena Williams och de åren gick väldigt bra ekonomiskt. Dock har det varit besvärligt att finansiera turneringen, säger Hult och medger samtidigt att tävlingen kan komma att spelas i en mindre kategori.

– Vi vill definitivt ha en damtävling men det är möjligt att vi har en tävling på lägre nivå som går att finansiera lättare och där har vi diskussioner just nu med Svenska tennisförbundet, säger Hult till Source-TV.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.