Speltips Stockholm Open, Dag 5: Gulbis fortsätter att leverera

Ny dag i Stockholm Open vilket innebär ett nytt servespel från vår samarbetspartner Leo Vegas.

Gulbis. Ernests Gulbis. Den tidigare världstian har vunnit hela 4 matcher i Stockholm Open fram till kvällens kvartsfinal och ingen motståndare har mäktat med att bryta hans serve.

38 servegem och fortfarande obruten – det är inget att man skojar med direkt. Klockar 220 km/h mer eller mindre varje gång på förstaserven och hans tunga spel från baslinjen har varit effektivt i Stockholm.

Gulbis ställs mot 18-rankade Jack Sock i kvällens match. Låt inte amerikanens ranking lura er. Sock har bara vunnit 7 (!) matcher i år på touren och kommer rasa ner till runt 200 i världen om han förlorar ikväll samt inte försvarar fjolårets poäng från Paris och London.

Sock såg inte jättehet ut mot Elias Ymer i sin första match för veckan och behövde tre set för att besegra Sverigeettan.

Gulbis är i betydligt bättre form, fortfarande obruten i turneringen och ligger just nu på 118:e plats på racet. Cuten till Australian Opens huvudturnering brukar ligga runt 104 och det är ännu en motivationsfaktor att ta hänsyn till här.

Vid spelar på Gulbis att vinna här, 1.73.

Matchstart 18:30!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.