Stjärnspäckat i Wiens 500-turnering – spelas samma vecka som Stockholm Open

Erste Bank Open i Wien har inför årets upplaga uppgraderats till en 500-turnering från tidigare 250-status och i år kommer hela sju topp-20 spelare till den österrikiska huvudstaden för att göra upp om titeln. Turneringen spelas samma vecka som Stockholm Open och kan med sin uppgraderade status skryta med ett mer stjärnspäckat startfält.

David Ferrer, Milos Raonic, John Isner, Kevin Anderson, Gael Monfils, Jo-Wilfried Tsonga och Dominic Thiem utgör spelarna från topp-20 och sedan står ett knippe spelare utanför strecket och parkerar som Ivo Karlovic (21), Andrea Seppi (25), Guillermo Garcia-Lopez (30) och Fabio Fognini (31). Ett riktigt getingbo och räkna med många jämna matcher men framförallt, servande i absolut världsklass då turneringen alltså innehar fem av världens bästa servare i Isner, Raonic, Karlovic, Anderson och Groth.

Turneringsdirektörerna har hela fyra Wildcards att tillgå och de har i skrivande stund bara annonserat sitt första vilket kommer att gå till hemmaspelaren och den tidigare världssexan Jurgen Melzer. Därmed utgör han tillsammans med Dominic Thiem hoppet för hemmapubliken som inte alls är bortskämda med framgångar i sporten med tidigare världsettan och nuvarande ambassadör för Erste Bank Open, Thomas Muster.

Andy Murray gick segrandes ur turneringen förra året efter seger mot David Ferrer i finalen men finns alltså inte i startfältet i år.

Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen.

Latest articles

TV: Höjdpunkter från Elias Ymer – Arthur Cazaux

Kvalfinal, Aix En Provence Challenger.

Elias Ymer: “Rörde mig extremt bra”

Touren är äntligen igång igen efter ett uppehåll sedan i mars månad p.g.a den stundande coronapandemin. Elias Ymer...

Spela på tennis online – Betting utan licens

Att satsa pengar på sport är något som människor har gjort sedan urminnestider. Förr krävdes det dock...

20 intervjuer från Fair Play Sommartour!

Här nedan följer 20 intervjuer från Fair Play Sommartour från Tennisportalens Instagram! ...

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.