Stockholm Open: Inför singel och dubbelfinalen

Tomas Berdych och Jack Sock kommer att ställas mot varandra i finalen av IF Stockholm Open lite senare idag söndag, klockan 15:00. Berdych och Sock har imponerat mest av spelarna under veckan och den sistnämnda kommer dessutom att medverka i dubbelfinalen som spelas drygt en timme efter singelfinalen. Vi går igenom förutsättningarna inför söndagens två matcher.

Tomas Berdych (1) VS Jack Sock (7)

Tomas Berdych har haft en bra vecka och aldrig riktigt blivit hotad i sina matcher. Raka sets mot Alexander Zverev, Grigor Dimitrov och sedan 6-1 mot ”Baggen” innan cyprioten var tvungen att kasta in handduken. Berdych trivs som handen i handsken i Stockholm och trots att han egentligen har en oförmåga att vinna titlar på ATP-touren de senaste åren är IF Stockholm Open något speciellt för tjeckiern och han kommer att göra allt för att försvara sin titel från fjolåret. Berdych sa själv efter sin match mot Dimitrov att serven har klickat väldigt bra under hela veckan och att han har adderat lite topspin i sin vanligtvis väldigt flacka forehand, något som tränare Dani Vallverdu varit högst delaktig i.

Pablo Carreno-Busta, Fernando Verdasco, Gilles Simon och Richard Gasquet är de spelare som Jack har slagit i sin väg till final. Inga korpenlirare direkt om man får uttrycka det milt och amerikanen har trivts med förhållandena under veckan och sett ut som en rund miljon på banan under vissa stunder. Överkörningen av Richard Gasquet (6-4, 6-2) var Socks bästa match i turneringen och den vanligtvis så stabila och säkra fransmannen hade inget botemedel mot Socks aggressivitet. 

Spelarna möttes redan i förra veckan i Shanghai där Berdych gick segrandes efter 7-6 (3), 4-6, 6-4 men hur mycket ska man räkna in siffrorna i dagens match som en någorlunda bedömning är inte helt rättvist enligt undertecknad. Visst ska Berdych vara favorit inför dagens batalj men matchen i Shanghai spelades på ett snorhalt hardcourt, utomhus dessutom och liknar inte alls de förhållandena i Stockholm. Hur matchbilden däremot kommer att se ut kan vi dock spekulera i.

Sock kommer för sin vana trogen hela tiden vilja styra med sin forehand mot Berdych för att hålla uppe sin aggressivitet och skulle han misslyckas med det och bli den passiva spelaren av de båda blir det inte kul för amerikanen. Berdych å andra sidan kommer att vilja exponera den ack så svaga backhanden från Sock och på så sätt förstöra rytmen.

 

Pavic/Venus – Sock/Monroe (2)

Dubbelfinalen kommer att spelas drygt en och en halvtimme efter singelfinalens slut och andraseedade Jack Sock/Nicholas Monroe ställs mot oseedade Mate Pavic/Michael Venus. Låt er inte luras av det sistnämnda paret då de i år redan har vunnit en ATP-titel och är ett hot för samtliga dubbelpar på touren. Paret har imponerat under veckan i Stockholm och slagit ut meriterande dubbelpar som Marray/Qureshi och Erlich/Petzschner. Petzschner som för övrigt har gått ner och spelat Padel i närheten av Kungliga Tennishallen med jämna mellanrum under veckans gång.

Nicholas Monroe har även han under veckan tränat lite mer än sina partners och när jag skriver lite mer så är det inte en särskilt passande beskrivning. Monroe har sprungit mellan träningsbanorna i princip dygnet runt och när han inte har slagit på det gula nystanet har han tillbringat sin tid i gymmet med att lyfta skrot.

Jack Sock har oerhörda dubbelkunskaper och är redan en tvåfaldig GS-mästare i spelformen och har tillsammans med Monroe inte tappat ett set under veckan mot Begemann/Sitak, Guccione/Sa och Butorac/Lipsky.

Räkna med en oerhört spännande dubbelfinal i Kungliga Tennishallen och förhoppningvis vallfärdar inte publiken till parkeringen efter att ha bevittnat singelfinalen.

 

 

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.