Stockholm Open: Inför fredagens kvartsfinaler

Schemat för fredagens kvartsfinaler är nu spikat och tillsammans med vår expertpanel går vi igenom matcherna och kikar närmare på förutsättningarna.

Expertpanelen denna gång består av undertecknad tillika redaktör Alex Theodoridis, Tennisportalens tre nya skribenter William Wale, Jesper Klingberg, Seb Rydh samt den eminenta gästskribenten Simon Ristevsky som denna gång får chansen att kommentera sin favoritspelare på touren, Chris Guccione. Twitterkonton för skribenterna i fråga finns inbäddat i namnen.

 

Gilles Simon – Jack Sock 

AT: Jag tror att Gilles Simon kommer vara på tok för säker för Sock att hantera i slutändan. Det må smälla på rätt bra från amerikanen och det kommer nog inte att skilja mycket men som det känns nu är fransmannen för stabil och jag tror att Socks spelstil kommer att passa honom perfekt. Jag hoppas dock att jag har fel då jag verkligen gillar Socks sätt att spela och hans forehand är en ren njutning för ögat att bevittna men det lilla jag såg från Simon mot Mayer i tisdags, han var som en ren bollvägg och när Simon hittar sin form, då är det inte många han förlorar mot.

SR: Jag tror på Simon här då jag tror det passar Sock illa att möte en så säker baslinjespelare som Simon ändå är. Tveksam form för fransmannen och redan i kvartsfinal nu, det lär han inte släppa.

WW: Sock lär vara den spelaren som styr spelet men som slår bort sig tillslut mot en alltför stabil Simon, det är utgångsläget i matchen i vill jag hävda. Sitter dock forehanden som den ska, och brukar göra för den delen, och att han får många gratispoäng på serven, då kan amerikanen göra det livet surt för Gilles!

JK: Säger samma sak som William. Lär bli en tight match som kommer avgöras huruvida Sock är på topp eller ej. Har han tålamodet och klickar serven är frågan? Om svaret stavas nej på de frågorna traskar sig Simon vidare till semifinal.

 

Chardy – Gasquet 

AT: Ett helfranskt möte som bara osar klass känns det som. Hade det varit för Chardys ”Dustin Brown syndrom” hade jag inte varit särskilt positiv till hans chanser i denna match men Chardy har spelat fantastisk tennis under hela veckan och ser riktigt vass ut. Gasquet såg som sagt ut som en rund miljon på banan mot Darcis och visst, belgaren spelade skadad men det hade nog ändå inte gått, han såg stekhet ut, Gasquet. Mannen med tourens vackraste enhandsbackhand är bättre än Chardy och jag tror att det kommer att visa sig imorgon.

SR: En skönspelande Gasquet mot en tempostark Chardy, kan bli en mycket välspelad och underhållande match. Gasquets stabilitet lär bli avgörande.

 

Berdych – Dimitrov 

AT: En repris från förra årets final och i och med att Dimitrov haft ett ganska misärartad säsong är han femteseedad och ställs därmed mot Berdych redan i kvarten. Dimitrov såg riktigt bra ut igår (torsdag) mot Almagro som visserligen servade bra men hängde under perioder inte alls med i slagduellerna. Dimitrov har sett otroligt fokuserad ut under veckan men Berdych inomhusspel och enorma kraft tror jag blir för påtaglig för bulgaren.

SR: Intetsägande segrar för Dimitrov hittills i turneringen. ”Servettmannen” Krajinovic är en spelare som håller låg ATP-nivå och en formsvag och omotiverad Almagro. Tror på Berdych här i en tresettare som förhoppningvis inte saknar något i underhållningsvärde.

WW: Berdych spelar på en högre nivå än Dimitrov och med en helt annan tyngd i slagen. En repris från fjolårets final där Berdych vann efter tre set och jag tror att vi kommer att ha ett liknande scenario även denna gång. Mentalt övertag för Berdych dessutom.

JK: Berdychs tunga spel inomhus som givit honom resultat tidigare här i Stockholm lär slå en Dimitrov som visserligen sett rätt okej ut i Stockholm Open men som inte gått att känna igen tidigare under året. Tjeckiern trivs bra här i Stockholm och lär vara den (med Gasquet) som ses som favorit att vinna turneringen. Berdych går vidare.

Rydh: Berdych tar denna alla dagar i veckan! Dimitrov är för tillfället inne i en ond spiral som han har svårt att ta sig ur för tillfället.

 

Baghdatis – Muller

AT: ”Baggen” spelar i sin absoluta favoriturnering om man bortser från Australian Open och har alltid en tendens att höja sig i Kungliga Tennishallen. Baghdatis har vunnit turneringen tidigare i sin karriär och har under denna vecka varit härlig att beskåda. Insatserna mot Querrey och Tomic har varit imponerande från cypriotens sida och han kan definitivt skaka om Muller. Luxemburgaren lär nog bli för tuff ändå som ändå lever för dessa turneringar och typer av underlag. Han är inte rolig att möta inomhus och hur bra tålamod kommer ”Baggen” ha mot en spelare som under stunder kan vara obrytbar? Muller går vidare.

SR: Två spelare som älskar snabba underlag och hatar kornas underlag, gruset. Jag tycker Marcos såg väldigt bra ut mot Tomic, han har verkligen kommit tillbaka igen och det är kul för jag menar, vem gillar inte att kolla på spelare som visar känslor? Ler oftare än Guccione på LSD, denna ”baggen”. Muller har egentligen lidit av samma syndrom som Baghdatis, borta ett par år p.g.a skador men som nu är ”up and running” igen.  Jag tror på Marcos efter tre jämna set!

Rydh: 50/50 mellan ”Baggen” och Muller. Rätt stor chans att vi får se en tresettare här. Båda håller hög nivå för tillfället och spelar ett tungt inomhusspel, ger sällan iväg breakchanser och servar väldigt bra. Blir jämnt som sagt.

 

Det spelas även en dubbelmatch imorgon mellan Guccione/Sa – Sock/Monroe och som den Guccione-älskare Simon Ristevsky ändå är kunde vi inte låta bli att låta honom syna morgondagens enda dubbelmatch på schemat.

– Tuff kvartsfinal det där, utan tvekan och verkligen en öppen tillställning. Tror dock på Monroe/Sock trots att hjärtat dunkar för Guccione såklart. Hört rykten om att Monroe verkligen går in för det här och hänger i Kungliga från morgon till kväll, vilket inte Guccione gör då han är allt annat än en träningsprodukt. Små marginaler kommer det nog bli då dubbeln som bekant spelas i ett No-Ad system som bjuder in till dramatik och korta matcher.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.