Stor besvikelse för Elias Ymer – utslagen i kvalet mot 210-rankad japan

Kräftgången fortsätter för Elias Ymer. Inatt svensk tid fick svensken se sig besegrad mot den ett år yngre japanen Akira Santillan i Australian Opens inledande kvalomgång. Siffrorna skrevs till 6-3, 7-6 (4) efter en kollaps av svensken i andra set.

Akira Santillan tog under 2016 fem futuretitlar och nådde som bäst en semifinal i Challenger-sammanhang. Ändå var japanen knapp favorit mot Elias Ymer som har fortsatta problem med att hitta formen.

Trots att svensken inledde matchen på bästa set, med att bryta japanens serve blankt, vände tillställningen lika fort och setsiffrorna 6-3 var talande. Santillan hade full kontroll på läget.

I andra set var det en helt annan Elias Ymer som kom ut på banan, framhejade av ett gäng tappra svenska supportrar som gjorde allt i sin makt för att ge energi till skarasonen. Ymer gick fort upp till en 4-1 ledning, och hade bud på 5-1 med ett flertalet breakbollar. Där och då väntade vi på ett tredje set men Santillan höjde sig avsevärt samtidigt som Ymer kollapsade mentalt.

Det efterföljande tiebreaket blev en jämn sorti fram till 4-4 där Santillan tog kommandot efter en sämre utförd volley av svensken. Santillan höll sig kall, vann sina två efterföljande poäng i egen serve och stod därmed som segrare.

Här nedan finner ni bilder och matchbollen.

Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.