Cervantes och Pella klara för semifinal i Challenger Tour Finals

Inigo Cervantes och Guido Pella spelade senast i söndags mot varandra i finalen av Montevideos Challengerturnering i Uruguay, en match som Pella vann efter tre set och spelarna har nu kvalificerat sig för semifinal i Challenger Tour Finals. Cervantes har tagit två segrar av två möjliga i Grupp A efter vändningen mot landsmannen Munoz-de la Nava med siffrorna 4-6, 7-6 (3), 7-5 och övertygade sedan mot toppseedade italienaren Paolo Lorenzi, 6-4, 6-3. Segern var Cervantes 47:e för året och spanjoren verkar stormtrivas på det snabba gruset i Pinheiros Sports Club, Sao Paolo.

Cervantes kommer antingen möta Radu Albot eller Guilhermo Clezar som gör upp på fredagskvällen och räkna med ett mäktigt publiktryck då de lokala fansen kommer göra allt i sin makt för att se till att hemmahoppet Clezar tar den sista semifinalplatsen.

Farrukh Dustov har ingen möjlighet att gå vidare från Grupp A efter två raka förluster och likt Grupp B blir det en direkt avgörande match mellan Lorenzi och Munoz-de la Nava i vem som går vidare till slutspel.

Guido Pella har även han sopat rent och tagit två segrar av två möjliga i Grupp B efter stabila insatser mot Albot och Clezar. Argentinaren ser ut att vara i absolut toppform och en turneringsseger känns inte helt orealistiskt för grusspecialisten, en bedrift som kan återupprepas från 2012 då Pella vann i Sao Paolo, dock på en långsam hardcourt-bana.

Det mest troliga scenariot är att Paolo ”Nolerenzi”, som han kommit att kallas på challengertouren efter sina 300-segrar, ställs mot Pella i semifinal och Cervantes mot Albot. Brassen har som bekant hemmaplan och gick till final i förra årets upplaga av Challenger Tour Finals men Radu Albot har uppträtt som en vägg i turneringen hittills och han känns för stabil för tillfället. Dessutom vore det värdigt med tanke på att Clezar prenumererar på WC i just Challenger Tour Finals år efter år, trots att han inte gör större väsen av sig på challengertouren och en sådan spelare som Rogerio Dutra Silva som innehar större kapacitet än sin landsman, hamnar i skuggan. Ska tillägga att Rogerio Dutra Silva står som förstareserv i turneringen och rykten om skador på den 123-rankade bollbegåvningen kan därmed avfärdas, dock gör det att Clezars deltagande i turneringen känns än mer snedvridet.

Cervantes – Albot och Pella – Lorenzi, det hade inte varit helt fel det. Ikväll (fredag) vet vi dock med all säkerhet vilka som får äran att spela semifinal i det ack så sevärda Challenger-slutspelet. Stream till turneringen hittar ni här nedan samt på Tennisportalens startsida. 

************************************************************************************************************************

ATP Challenger Tour Finals har precis dragit igång i Sao Paolo, Brasilien där de åtta bästa under året på Challengertouren gör upp i ett slutspel. Turneringen har flera likheter gentemot ATP-slutspelet i London och vill ni läsa mer om spelarna och dess förutsättningar inför årets upplaga gör ni det här.

Turneringen pågår från idag (onsdag) till söndag och vi kommer efter varje dag sammanfatta matcherna här och gå igenom kommande omgångar.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.