Succéspelaren: “Elias Ymer har allt som krävs för topp-100”

Matwe Middelkoops gästspel i singelturneringen av RC Open i Jönköping under veckan har höjt på många ögonbryn då holländaren inte spelat singel på flera år men tog sig trots det hela vägen till semifinal.

Elias Ymer var en av spelarna som Middelkoop besegrade och Tennisportalen har pratat med dubbelspecialisten som lovordar det svenska framtidshoppet.

 

Läs mer: Wesley Koolhof talar ut om livet på touren

Matwe Middelkoop var som högst rankad 197:a i singel under 2008 och spelade då lika mycket singel som dubbel. Idag är han rankad topp-50, hans högsta ranking inom spelformen någonsin vilket har gjort att han, tillsammans med sin holländska partner Wesley Koolhof, inte prioriterar singeln lika mycket längre.

Matwe vann hela sex matcher under sin vistelse i Jönköping, däribland namnstarka spelare som Maximilian Marterer, Yannick Mertens, Gastao Elias och svensken Elias Ymer. Den sistnämnda förlorade en tuff tresetare mot Middelkopp och holländaren hade enbart bra saker att säga om skarasonen.

– Han är en riktigt bra spelare och jag tror starkt på att han snart är rankad inom topp-100 för han har verkligen allt som krävs för det! Jag hängde inte riktigt med i inledningen av matchen men sedan tvingade jag mig själv att spela aggressivt och det gav resultat.

Matwe orkade inte riktigt i semifinalen mot tidigare topp-30 spelaren Andrey Golubev och förlorade efter en drygt timme på matchklockan, 6-2, 6-2.

Hur kändes det att spela din sjunde singelmatch under turneringen mot Andrey Golubev? Vi såg bland annat att du tog en medical timeout i andra set.

– Det kändes okej i kroppen ändå, knät var lite ömt och axeln lite stel men annars var det lugnt. Jag skulle orka om jag skulle få en möjlighet att komma tillbaka in i matchen men Golubev var för bra, all credd till honom, säger Middelkoop.

Vi frågade Middelkoops dubbelpartner och nära vännen Wesley Koolhof om varför han tror det har gått så bra för Matwe i singeln under veckan.

– Jag har faktiskt aldrig sett honom så avslappnad tidigare på banan förut och det är riktigt kul att se, säger Koolhof till Tennisportalen.

Paret åker nu vidare till Miami där de ska närvara på ett obligatoriskt ATP-möte för spelare som gör sitt första år på ATP-touren, de deltar dock inte i turneringen då deras ranking inte räckte till.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.