Svensken om bettinganklagelserna: ”Har 1000 anledningar till att inte lägga mig”

Christian Lindell har i veckan uppmärksammats på olika forum och sociala medier – av helt fel anledningar. Svenskens match mot Maxime Hamou i Quito togs bort av ett flertal spelbolag och oddsrörelserna inför matchen svängde rejält. Lindell själv hävdar att han är oskyldig. 

– Jag tar min tennis seriöst och har 1000 anledningar till att inte lägga mig, säger han till Tennisportalen.

Christian Lindell var enda svensk i veckans Challengerturnering i Quito och drog 373-rankade fransmannen Maxime Hamou i öppningsrundan av turneringen. Lindell, själv rankad 339 på världsrankingen, stod i ett öppningsodds på 1.61 gånger pengarna mot Hamous 2.20 på Bet365.

Strax matchstart hade Lindell, som först var förhandsfavorit av spelbolagen, gått upp som stor underdog till hela 4 gånger pengarna, och som mest 7 gånger pengarna. De kraftiga oddsrörelserna fick spelbolag som Bethard, Bwin, Unibet och 10Bet ta bort matchen helt och hållet.

Oddsrörelserna inför matchen. Oddsportal.com

 

Maxime Hamou var samtidigt tio minuter innan matchstart jättefavorit till att vinna matchen och stod på låga 1.16, från det tidigare öppningsoddet på 2.20.

Lindell själv är oförstående och förstår inte hur marknaden kunde ändras så markant som den gjorde bara inom loppet av ett par timmar.

– Jag blev rädd av de meddelanden jag fick, jag vet faktiskt inte varför, jag kom hit med känningar och gick till fysion varje dag men det visste ju ingen, säger han.

Hamou vann första set med 7-5 och svenskbrassen gav upp efter det, p.g.a den kraftiga huvudvärk som hämmade honom under matchens gång.

– Anledningen till varför jag gav upp var för att det är 3000 meters höjd i Quito och jag missade ett par flyg så jag kom till turneringen först morgonen dagen innan match. Huvudvärken var enorm och jag var yr, kunde inte andas. Jag bryr mig inte om vad folk skriver och vad folk säger för jag gjorde inget fel.

Någon idé om varför oddsen förflyttades så pass mycket som de gjorde innan match?

– Jag vet inte faktiskt och jag skulle vilja veta, jag gick till fysion ofta som jag sa men hur kunde någon veta att jag inte var 100%? Bara för att jag gick till fysion? Det är väldigt konstigt.

I en tråd på Menstennisforum diskuterar man de kraftiga oddsrörelserna. På twitter har många tennisfans reagerat och på Youtube ligger en video uppe där Hamou bryter fram till 6-5.

Vad skulle du säga till folk som tror att du fixade matchen?

– Jag vet inte, jag missade flyg, jag kom sent till turneringen, Quito spelas 3000 meter över havet, jag kunde inte andas och var inte van med förhållandena. Jag vet inte heller om någon spelare såg mig hos fysion och vidarebefordrade informationen. Jag vet inte, säger han och fortsätter.

– Jag är ledsen att folk tror att jag fixat matchen men jag vet själv att jag inte har gjort något fel. Jag tar min tennis seriöst, pengar har aldrig riktigt varit ett problem och jag har 1000 anledningar till att inte göra något sådant.

När Tennisportalen kontaktar Tennis Integrity Unit, tennisens organ mot korruption och läggmatcher, vill man inte kommentera huruvida man undersöker matchen mot spelfusk eller inte.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.