Svenskkollen vecka 10/11: Lindell hittar formen

I svenskkollen denna vecka kan vi läsa om Christian Lindell som börjar hittar hitta formen rejält, ”Mackan” Eriksson som är tillbaka och tävlar igen samt Johanna Larssons positiva resultat i Indian Wells.

Herrar

Elias Ymer, 158 (Indian Wells, ATP 1000)

Kvalade in till veckans mastersturnering i Indian Wells efter två imponerande vinster mot 124-rankade Pete Polansky och 70-rankade Yoshihito Nishioka och fick just ställas mot den sistnämnde japanen i öppningsrundan då han fick en extra chans i form av lucky loser. Elias, som slog Nishioka i kvalfinalen med 6-3, 6-1, förlorade dock med omvända siffror, 6-4, 6-1. Fått wildcard till kvalet i Miamis mastersturnering som startar den 22:a mars.

Christian Lindell, 389 (Santiago Challenger, $50,000)

Kvalade in till challengerturneringen efter tre segrar och slog sedan grusrävarna Inigo Cervantes (126) och Marco Cecchinato (183). Förstaseedade Dutra Silva blev sedan för tuff i kvartsfinal och vann efter tre set. Brasilianaren skulle sedermera vinna hela turneringen. Lindell har denna vecka kvalat in till challengerturneringen i Buenos Aires, som spelas på hardcourt. I öppningsrundan väntar sparringpartnern Joao Souza.

Markus Eriksson, 457 (Basiglio Future $15,000)

”Mackan” är tillbaka på touren efter ett par veckors vila och har siktet inställt på Italien och snabba inomhusunderlag. Vann en mycket jämn öppningsrunda med 7-6 (5) i skiljeset mot 235-rankade Salvatore Caruso. Ska betonas att Caruso trivs som fisken i vattnet på just obskyrt snabba underlag. 443-rankade Lorenzo Frigerio vann dock i nästkommande omgång i en ännu oerhört jämn batalj, 7-6 (6) i skiljeset till italienaren. Markus fick denna vecka se sig besegrad mot 595-rankade Andrea Vavassori i Sondrios futureturnering ($15,000).

Patrik Rosenholm, 541 (Sondrio Future $15,000)

”Rosen” besegrade den franska jätten och storservaren, som ni kan läsa mer om härefter tre jämna tiebreaks. Inga breaks under hela matchen dessutom. 710-rankade hemmaspelaren Luca Pancaldi ledde med 3-1 i avgörande set när en mycket udda händelse utspelade sig (se tweet nedan).

Isak Arvidsson, 568 (Sheerbroke Future, $25,000)
Kvalade in till turneringen och tog en skalp när han besegrade den brittiska storservaren Lloyd Glasspool i raka set, 6-4, 7-5. Den tidigare mycket upphaussade fransmannen Glev Sakharov, idag rankad strax innanför 300-strecket, vann en komfortabel andra omgång mot Hjo-sonen med 6-4, 6-4. Isak fortsätter att göra succé i dubbeln och vann turneringen tillsammans med sin nuvarande och danske partner, Fredrik Nielsen. Försökte denna vecka att kvala in till Challengern i Drummondville men förlorade mot den tidigare 115-rankade tysken Tim Puetz i kvalfinal.
Dragos Nicolae Madaras, 676 (Antalya Future, $15,000)
Dragos befinner sig för närvarande i det turkiska tennismeckat Antalya där Nerman Fatic, rankad 666 (!) i världen fick se sig besegrad efter 4-6, 7-5, 6-0 i den första omgången. I nästkommande omgång väntar Cem Ilkel, den turkiske Davis Cup-spelaren som snart ställs mot det svenska landslaget (7-9 april).
Fred Simonsson, 739 (Bakersfield Future, $25,000)
Självförtroendet på Sebastian Fanselow, Freds öppningsmotståndare i Bakersfield, är det inget fel på. Tysken hade inför mötet med Fred, som bor och tränar i USA numera, vunnit 10 raka matcher på futuretouren och tagit två titlar på vägen. 10 blev 11 och Fred har fortsatta problem med att hitta en jämn nivå och kontinuitet i sitt spel.
Jonathan Mridha, 813 (Bakersfield Future, $25,000)
Patrick Davidson och Romain Jurd fick båda boka biljetter hem efter förluster mot Jonathan Mridha i kvalet. Henry Craig, 1353:a i världen ville dock annat. 7-5, 7-6 (6) skrevs siffrorna till och Jonathan har likt Fred tufft att få till det på futuretouren.
Daniel Appelgren, 935 (Sondrio Future, $15,000)
Två gem blev det för inkvalade Appelgren mot den meriterande Challengerspelaren Matteo Viola i den första omgången, idag rankad runt 400 i världen. Obruten, sju hållna servgem mot 0 och fem breakmöjligheter tagna av sex är övertygande siffror för italienaren.
Jeppe Johansson-Holm, 1149 (Velo Losinj Future, $15,000)
Bålstaspelaren har rivstartat grussäsongen i Europa med futurespel i Kroatien. Jeppe har testat lyckat på den vackra ön Velo Losinj där han förra veckan förlorade i kvalfinal. Denna vecka vann han den inledande kvalrundan innan Julian Onken, 697:a på världsrankingen, blev ett nummer för stort.
Damer
Johanna Larsson, 57 (Indian Wells)
Världsåttan Svetlana Kuznetsova blev ett nummer för stort för Johanna som stred tappert men förlorade efter 7-6 (3), 6-4 i den andra omgången av Indian Wells mastersturnering. Veckan som helhet ett steg i rätt riktning för Johanna som haft ett tufft 2017 hittills med diverse sjukdomar och skador.
Fanny Östlund, 604 (Hammamet, $15,000)
Fanny tog en skalp i karriären efter seger i första omgången mot spanjorskan Alexandra Alegre Ferre då vinsten var hennes första i en $15,000-turnering. På det röda gruset i Tunisien väntar fransyskan Jade Suvrijn härnäst.
Anette Munozova, 793 (Sharm El Sheikh, $15,000)
Näsbyparkaren har spenderat dryga månaden i Egypten och semesterparadiset Sharm El Sheikh, en ort med fler futureturneringar än vad som borde vara tillåtet. Resultaten har inte gått Anettes väg som kan stoltsera sig med att ha kvalat in till en huvudtävling av fyra försök. Nu senast blev det förlust mot orankade Martina Kudelova, 7-6 (3), 6-3.
Julita Saner, 993 (Sharm El Sheikh, $15,000)
Den yngsta svenskan på världsrankingen testade likt Anette lyckan i Sharm El Sheikh och kvalade in till tävlingen efter seger mot Martina Kudelova, som besegrade just Munozova, 6-2, 6-4. I huvudtävlingen var Valeriya Strakhova, 305 på världsrankingen för svår och tappade bara två gem.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen
  1. Junioren Molly Helgesson fick även ett WC till Sharm El Sheikh, men åkte direkt mot seedat motstånd.

    Ellen Allgurin drog sig ur nästa veckas turnering, få se om hon spelar veckan efter som hon är anmäld till. Jag bara väntar på hennes comeback. Det är jobbigt för tjejerna nu när både Peterson och Celik är fortsatt skadade. Fed Cup är väl i april så det börjar bli brådis.

    En grej man kan notera om Ymers japanska motståndare, han vann faktiskt två rundor mot högt rankat motstånd i huvudturneringen sedan och åkte sedan ut i tiebreak i skilje mot Wawrinka så det var imponerande att Ymer tog honom i kvalet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.