Svenskkollen vecka 12: Fortsatt tufft resultatmässigt

Ännu en vecka har gått och Svenskarna har fortsatt tufft att prestera ute på touren. Vi tar nya tag och kommer igen! Här kommer veckans rapport.

Herrar

Elias Ymer, 153 (Miami Masters) 

”Nextgen” stjärnan har det tufft just nu. Lillebror Mikael Ymer fick ett wildcard till huvudturneringen i Miamis Mastersturnering samtidigt som Elias ”bara” fick ett WC till kvalet. Där blev det bara tre gem mot moldaven och ”fattigmannens” Nishikori, Radu Albot. Ymer gav upp vid ställningen 6-2, 5-1 vilket inte ser sådär jättesnyggt ut om det nu inte rör sig om en allvarlig skada.

Christian Lindell, 360 (Santiago Challenger)

Inga grusturneringar under veckan på Challengertouren, istället en hardcourt-turnering i grustokiga Argentina, där just ett flertalet grusspecialister deltog i avsaknad av ”kornas underlag”. Lindell vann sin öppningsrunda mot? Innan nära vännen och sparringpartnern Joao Souza vann en jämn batalj som avgjordes efter tre set. Lindell slog hela 13 dubbelfel i hela matchen och hade 2-0 i gem i tredje set.

Mikael Ymer, 416 (Miami Masters)

Återgår till tävlandet igen efter Futuretiteln i Frankrike och ett par träningsveckor i USA. Holländaren Robin Haase, rankad 48 i världen och ofta ”roastad” på twitter av tennsifans för sitt usla tiebreakfacit, väntar i den första omgången. Absolut ingen omöjligt uppgift med tanke på vad Mikael Ymer är kapabel till. En intressant batalj att vänta.

Markus Eriksson, 458 ($15,000 Manama)

”Mackan” begav sig efter tävlandet i Italien, där veckorna inte visade sig särskilt lyckosamma, direkt till det trevliga Bahrain och Manama. Ali Mutawa blev Erikssons första offer. Tom Kocevar-Desman, rankad 848, väntar i åttondelsfinal.

Jonathan Mridha, 795 ($25,000 Calabasas) 

Mridha fick likt Renard se sig utslagen i kvalfinalen av Calabasas Future, mot en amerikan, Gage Brymer. Svårt att hitta en kontinuitet i sitt tävlande, Mridha.

Jeppe Johansson-Holm, 1140 ($15,000 Umag)

Liknande insats för Jeppe i Umag. Kvalrunda nummer 1, förlust med hyfsat stora siffror. 6-0, 6-4 till Bojanovic.

Karl Friberg, 1361 ($15,000 Umag)

Friberg provade lyckan i det kroatiska semesterparadiset som undertecknad förälskat sig i på senare år. Sejouren blev kortvarig för Good To Great-spelaren som tog två gem i den inledande kvalomgången på det röda gruset.

Lucas Renard, 1384 ($25,000 Calabasas)

Fortsatt tufft för MIK-fostrade Renard ute på touren. Förlust i kvalfinal mot hemmaspelaren Jacob Brumm (USA) där avgörande och tredje set slutade med en tvättäkta bagel, 6-1, 5-7, 6-0.

Damer

Johanna Larsson, 57 (Miami Masters)

Johanna hade en komfortabel första-runda i form av rumänskan Monica Niculescu där Johanna vann efter 6-3, 6-1. Niculescu, 45:a i världen, är den högst rankade spelaren Larsson slagit i år. 19-rankade Barbara Strycova väntar i nästa match.

Jacqueline Cabaj Awad, 494 ($15,000 Obidos)

Den uttagna Fed-Cup spelaren gjorde comeback på touren efter mer än tre månaders frånvaro och hade problem med att hitta rytm mot 623-rankade Karin Kennel, vilket är fullt förståeligt. Schweiziskan bröt Cabajs serve sju gånger av sju möjliga och vann efter tre sets, 1-6, 6-3, 6-4.

Brenda Njuki, 563 ($25,000 Santa Margherita Di Pula)

Efter bara sex gem tvingades Brenda avbryta sin första match i kvalet vid ställningen 3-3. Vi har i nuläget inga rapporter på hur pass allvarlig skadan är.

Fanny Östlund, 615 ($15,000 Hammamet)

Östlund befinner sig i Hammamet, Tunisien för tredje veckan i rad och har en första-omgång i huvudtävlingen som sitt främsta facit hittills. Grekiskan Eleni Kordolaimi segrade efter 7-5, 6-1 och Östlund får ta nya tag och kämpa vidare för nya poäng på futuretouren.

Julita Saner, 1000 ($15,000 Sharm El Sheikh)

Uppsala-talangen och den yngsta svenskan med världsranking på WTA-touren kvalade in till Sharm El Sheikhs futureturnering men 305-rankade Strakhova blev numret för stort och vann enkelt med 6-2, 6-0.

Sandra Örtevall, 1210 ($15,000 Heraklion)

Ett hel-skandinaviskt derby utspelade sig i kvalfinal mellan Örtevall och finskan Mia Nicole Eklund där den sistnämnde bara förlorade två gem. Tävlingen var Sandras första på över en månad.

Mirjam Björklund ($15,000 Hammamet)

Mirjam fick i veckan beskedet om att hon är uttagen i truppen till kommande Fed Cup-drabbning i Litauen som spelas den 19-22 april. En fantastisk rolig nyhet för Mirjam som just nu saknar ranking på WTA-touren. Tidigare under veckan testade hon lyckan i Hammamet där hon tyvärr fick se sig utslagen efter den första matchen i kvalet. 6-1, 3-6, 6-3 till 1137-rankade Emma Lene.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.