Sverige kvalar till World Group – Mikael Ymer stor DC-hjälte: ”Bland det största i min karriär”

Femte raka segern i Davis Cup för Sveriges landslag var ett faktum efter att Mikael Ymer för tredje gången i karriären avgjort en DC-drabbning i femte och avgörande match.

Portugal besegrades med 3-2 i matcher på hemmaplan i ett kokande Kungliga och nu väntar playoff till den högsta divisionen i Davis Cup – world group. 

– Jag rankar den här segern som en av de största i karriären, helt klart, summerade en mycket glad och tagen Mikael Ymer efter vinsten mot Gastao Elias. 

Danmark 2015, Ukraina 2018 och Portugal 2018. Vad länderna och åren står för? Mikael Ymers vinster i femte och avgörande drabbning i Davis Cup. Ett facit man inte direkt skojar bort och där segersiffrorna skrevs till 6-3, 6-4, efter en klassisk ”Micke Ymer-insats”.

– Jag började skakigt men det räknade jag med. Det är normalt, han ligger 106 i världen, och har varit 57 i världen som bäst. Vi alla är mänskliga och mycket stod på spel för oss båda, speciellt när du spelar för ditt land, då betyder allt mycket mer. Oftast blir jag bättre ju längre matcherna lider och jag försökte säga till mig själv att bara acceptera och försöka jobba och hoppas på att det blir bättre med tiden. Jag tyckte att jag hanterade det bra.

Hur känner du just nu?

– Jag är glad, jag minns när jag var 14 år gammal i Lidköping och kollade på Davis Cup och skrek som de gjorde här idag. Självklart är det väldigt speciellt att göra det här med Johan (Hedsberg) vid sidan om.

Hur rankar du den här segern i förhållande till andra segrar du tagit?

– Med tanke på att vart han ligger rankingmässigt och framförallt för att den här segern betyder mycket för laget och för Sverige så, en av de högsta i min karriär, helt klart.

Kval till World Group, den högsta divisionen i Davis Cup, väntar härnäst för Sverige. En mäktigt uppgift som väntar senare i september som man enligt Ymer inte hunnit resonera kring.

– Johan har varit väldigt bra under veckan på att inte svara på alltför många frågor om World Group och samma sak med Jonas (Svensson, reds.anm), jag tycker de har coachat på ett väldigt smart sätt. Nu när matchen är över kommer vårt fokus givetvis ligga där.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.