Sveriges Fed Cup-lag nominerat – 18-årig debutant tar plats

Om en månad spelar Sveriges tennisdamer Fed Cup i Litauen. Nya kaptenen Mattias Arvidsson har nominerat sitt första lag: Johanna Larsson, Jacqueline Cabaj Awad, Cornelia Lister och Mirjam Björklund.

Sverige är en av åtta nationer som deltar i gruppspelet i Europa-/Afrikazonens grupp 2 den 19–22 april. Landskamperna spelas på inomhus på hardcourt i Šiauliai, Litauen.

Mirjam Björklund är debutant i den uttagna kvartetten. 18-åringen rankades i fjol bland världens 50 främsta juniorer och tar för första gången plats i seniorlandslaget. I truppen ingår också Sverigeettan Johanna Larsson, 28, samt Jacqueline Cabaj Awad, 21, och Cornelia Lister, 22, som båda debuterade i landslagsdressen i fjol.
En uttagning som ska ses som preliminär. FC-kaptenen Mattias Arvidsson håller dörrarna öppna och har möjlighet att byta ut två nominerade spelare inför matchstart.
Det är en mycket intressant första nominering, allt ifrån Johanna som är rutinerad Fed Cup-spelare till Mirjam som är debutant. Jacqueline har ett väldigt stort spel i sig medan Cornelia har gjort bra ifrån sig och tagit ett stort steg i dubbel, säger Arvidsson om uttagningen.

Fler namn kommer att utmana om platserna då en större trupp samlas för ett träningsläger veckan före avresa. Rebecca Peterson och Susanne Celik, Sverigetvåa respektive trea på världsrankingen, är båda på väg tillbaka efter skador och kan bli aktuella för spel.
Vi har väldigt många tjejer som är jämna och som inte är uttagna i det här laget. Nu har alla en månad på sig att visa upp sig. Är det några tjejer som sticker ut och gör bra resultat kan det bli så att ett sista beslut tas på lägret, säger Mattias Arvidsson.
Vårt team är väldigt laddade för den här uppgiften. Oavsett vilka spelare vi ställer upp med ska vi se till att de är redo att ge allt när det smäller.

Gruppspelet lottas den 18 april då de åtta länderna delas in i två grupper. Deltagande nationer är Sverige, Norge, Danmark, Egypten, Litauen, Luxemburg, Slovenien och Sydafrika. Två lag får chans att kvala upp till grupp 1 i Europa-/Afrikadivisionen.

Ny FC-tränare för det svenska laget är tyske Mats Merkel.

Sveriges lag (singel/dubbelranking)

Johanna Larsson, 28 (60/23)
Jacqueline Cabaj Awad, 21, (494/544)
Cornelia Lister, 22 (596/162)
Mirjam Björklund, 18 (-/-)

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.