Taro Daniel efter kvalfinalen: ”Elias spelade extremt bra”

Elias Ymer pulveriserade den japanska stjärnan och 116-rankade Taro Daniel i kvalfinalen till Australian Open.

Läs mer: Elias Ymer kvalar in till Australian Open: ”Är så glad och tacksam till mina föräldrar”

Ett par dagar efter drabbningen har vi på Tennisportalen fått en kortare pratstund med Taro Daniel.

Många tennisfans och olika experter i landet menade på att Elias Ymers insats mot just Taro var bland det bästa från svensken på flera år.

– Elias spelade extremt bra mot mig. Jag var inte direkt förvånad över nivån han spelade på men jag var mer förvånad över att han lyckades hålla den nivån över hela matchen. Jag själv spelade ingen dålig match, självklart kunde jag spelat bättre men han körde över mig. Han spelade mer aggressivt än vad jag sett honom göra och höll nere misstagen.

Taro fortsätter.

– Ett misstag jag återupprepade i matchen var att jag inte pressade honom tillräckligt efter att ha haft övertaget i duellerna. Jag hade en bra träff på bollen men tog aldrig det där steget framåt i banan för att tid ifrån honom, vilket jag tror gjorde honom komfortabel. Han agerade väldigt lugnt under hela matchen.

Taro Daniel gick trots kvalförlusten in i huvudtävlingen som lucky loser. Ett kval som han veckorna innan hade svårt att få grepp om rent mental.

– I början av december pekade det mesta på att kvalet skulle ställas in, vilket då skulle innebära att jag skulle gått direkt in i huvudtävlingen via min ranking. Organisationen kom sedan på idén att arrangera kvalet i Doha/Dubai. Jag hade ställt in mig på att som sagt gå direkt in i huvudtävlingen då jag inte trodde på att ett kval till Australian Open faktiskt skulle spelas utanför Australien.

– Det var bara för mig att ställa om, kämpa och jag tycker att jag gick in med rätt inställning i kvalet.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.