Tennis är en sport som förtjänar mer uppmärksamhet i Sverige

Padel har fått mycket uppmärksamhet de senaste åren, men den anrika tennisen står sig alltjämt stark. Det beräknas – enligt Tennis.se – att hela 350 000-400 000 svenskar utövar tennis i någon form, vilket säger en hel del om det stora intresset.

Tennis är både underhållande att utöva och följa när andra spelar.

Det finns så många fördelar med att spela tennis. Dels den fysiska biten, där man förbättrar konditionen och stärker hälsan i allmänhet. Bland annat i form av att minska risken för högt blodtryck.

Tennis är dessutom oerhört underhållande. Spänningen, snabbheten och intensiteten fascinerar. Både när man spelar själv och kollar på andra som spelar. Få sporter har en så hög spänningsfaktor och ett så högt underhållningsvärde som tennis.

Johnny Lindström, som är tennisexpert på Oddsbonusar, hyllar sporten.

– Jag har spelat tennis i många år och har ett stort intresse för sporten i allmänhet. ATP-touren följer jag i stor utsträckning. Tennis är en sport som förtjänar ännu mer uppmärksamhet i Sverige, säger han.

En nyckelfråga för att stärka tennisintresset i Sverige ytterligare vore förstås att få fram en riktig superstjärna i stil med när Björn Borg var som bäst. Sverige hade ett antal riktigt framgångsrika tennisspelare i övrigt (till exempel Stefan Edberg, Mats Wilander, Jonas Björkman och Thomas Johansson) i några årtionden, men det är ingen som har lyckats komma upp i den tämligen höga nivån av de som är aktiva nu.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.