Tennis betting och tennis turneringar

Vid sidan av fotboll och ishockey så tillhör tennis de mest populära sporterna i Sverige. Under årens lopp så har Sverige producerat fram flera internationella storstjärnor inom tennis som exempelvis Björn Borg, Mats Wilander och Stefan Edberg. Med tanke på att svenska folket älskar både tennis och betting så är det endast naturligt att tennis betting har blivit populärt i Sverige. Denna artikel presenterar oddsen kopplade till de största tennisskrällarna under senare år. Texten undersöker också vilka vadslagningar som är populära inom tennis. 

Vadslagning i tennis 

Det arrangeras tennisturneringar runt om i världen under större delen av året. Detta innebär att det finns många och goda möjligheter till tennis betting på olika sajter som finns till exempel sammanställda på bastabettingsidor.se. Online gambling och betting har vuxit och noterat en dramatisk ökning under det senaste året. Även om fotboll ofta hamnar i fokus när det gäller betting så har tennis betting ökat med så mycket som 12 % per år under senare år. 

Stora tennisskrällar och höga odds

Som i andra sporter så är chansen att vinna stora belopp i tennis kopplad till att satsa belopp på överraskande segrar som få hade räknat med. Nedan presenteras storskrällar under senare år med hisnande höga odds. 

Juan Martin del Potro vinner US Open 2009                                                                           Den relativt okände argentinaren Juan Martin de Potro chockade tennisvärlden genom att slå världstvåan Rafael Nadal i semifinalen och världsettan Roger Federer i finalen i US Open 2009. Porto var så pass nederlagstippad att oddset för hans seger innan turneringen var +2500 gånger pengarna. En insättning på tio dollar gav en förtjänst på 250 dollar. 

Iga Swiatek vinner French Open 2020                                                                                Den okända 19-åriga polskan Iga Swiatek vann sensationellt French Open 2020. Hon skrev in sig i historieböckerna som den förste från Polen att vinna en prestigefull Grand Slam tennisturnering. Swiatek var så pass lågt rankad att oddsen för hennes seger gav hela +3650 gånger pengarna. En satsning på 10 dollar gav därmed en förtjänst på 365 dollar. 

Marin Cilic vinner US Open 2014                                                                                        Den nederlagstippade kroaten Marin Cilics seger I US Open 2014 var en jätteskräll som få hade kunnat förutse. Faktum var att oddsen för hans osannolika seger var hela +10,000. Detta innebar att man kunde kassera in en förtjänst på 1000 dollar för varje insättning på 10 dollar. 

Marion Bartoli vinner Wimbledon 2013                                                                         Fransyskan Marion Bartoli vann sensationellt Wimbledon för damer 2013. Hon var så pass nederlagstippad att hennes seger gav hela +15.000. De som trodde på Bartolis seger kunde kassera in en förtjänst på hela 1500 dollar för varje satsade tio dollar. 

De olika turneringarna 

Precis som fotboll och ishockey så delas tennisturneringar upp efter kvalitet och prestige. De högst ansedda tennisturneringarna är de fyra stora så kallade Grand Slam turneringarna Australian Open, French Open, Wimbledon i England och US Open. Tennisåret omfattar också diverse Masters turneringar, ATP och lägre rankade WTA turneringar. Det finns olika faktorer som man skall vara medveten om vid tennis betting som uppdelning i herr- och damtävlingar. Tennisturneringar spelas dessutom på olika ytor som exempelvis grus (French Open), gräs (Wimbledon), hårdbana och olika konstgjorda ytor. Tennis delas också upp i singel- och dubbelturneringar. Davis Cup är tennisvärldens mest prestigefulla internationella landslagstävling som Sverige har vunnit hela sju gånger. 

Populära vadslagningar inom tennis

Det finns olika betting möjligheter inom tennis. Nyckeln till bra resultat i tennis betting är stor kännedom av sporten och de olika spelarna. En kunnig vadslagare kommer bland annat använda sig av tidigare matchstatistik som hjälp vid betting. Andra viktiga faktorer är kunskap om olika spelares aktuella form, spelstil och vilka underlag som de spelar bäst på. 

Nedan presenteras de vanligaste och mest populära vadslagningsalternativen för tennis. 

Matchresultat 

Ett vanligt och populärt vadslagningsalternativ är att satsa på vilken spelare som vinner matchen. Precis som i andra sporter så är vinstpotentialen låg om man satsar på de favorittippade spelarna. Å andra sidan så kan man som sagt potentiellt tjäna betydligt mer pengar om man satsar på att en nederlagstippad spelare som sedan mot alla odds besegrar en favoritspelare.

Set betting 

Det är också populärt att satsa på enskilda set. Rent konkret så kan man satsa på hur många game en viss spelare vinner i ett set eller om ett set kommer att avgöras i så kallad tiebreak. Beroende på om man tror att matchen blir jämn eller inte så kan man satsa att en match slutar exempelvis 3-0 eller 3-2 i set. 

Turneringsvinnare 

Det är vanligt inom tennisbetting att satsa på vilken spelare man tror vinner hela turneringen. Precis som i fotboll så är oddsen låga om man satsar på favorittippade spelare så det är bättre att satsa på överraskande skrällar av nederlagstippade spelare. 

Live tennis betting 

Precis som i fotboll så är live betting populärt inom tennis. Detta kräver dock god kännedom av sporten och spelarna och man når inte få några betting tips under matchens gång. Live betting variant rekommenderas därför främst till folk som verkligen har bra koll på tennissporten och hela tiden håller sig uppdaterad. 

Slutsats                                                                                                                       Tennis tillhör de mest populära sporterna i Sverige och tennis betting har vuxit årligen med omkring 12 % under de senaste åren. Storskrällar har emellanåt resulterat i odds på upp till hela +15.000. Populära tennis bets är på matchseger, set betting, turneringsvinnare och live tennis betting. 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.