Tennisportalen avslöjar: Förbundet gav DC-laget grönt ljus för 12000:- på Spy Bar

Enligt flera oberoende källor till varandra fick det svenska DC-laget grönt ljus till en krognota på 12000:- på nattklubben Spy Bar efter vinsten senast mot Israel.

Tennisportalen kan nu avslöja att Svenska Tennisförbundet gett det svenska Davis Cup-laget tillåtelse till en krognota för så mycket som 12000:- efter vinsten mot Israel i Davis Cup.

Segern innebär att Sverige i februari 2020 har chansen att kvala in till Davis Cup slutspelet i Madrid samma år. Ett avancemang som skulle innebära ett rejält klirr i kassan för förbundet.

När vi presenterade uppgifterna för förbundets generalsekreterare Christer Sjöö svarade han så här:

 – Alla DC-veckor avslutas, vid vinst, med en segermiddag för laget och de som jobbar med och runt laget. När det är hemmamatch är även anhöriga/gäster inbjudna (1 per person).

 – Taket för vad detta får kosta är 1 000 kronor per person. Det kanske är därifrån din uppgift om 12 000 kronor kommer ifrån eftersom det var sex spelare denna gång. 

Segermiddagen Sjöö pratar om gick på restaurang Kasai i centrala Stockholm enligt samma källor. Vad notan gick på där har vi inga uppgifter på.

Kvällen fortsatte sedan på nattklubben Spy Bar, där DC-laget fått grönt ljus från förbundet att festa och konsumera alkohol för 12000 kronor.

Fotnot: Spy Bar serverar ingen mat.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen
  1. Lite luddigt. En middag för 12 000 kr på 6+6 personer efter ett avancemang till ett viktigt kval kan man kanske förstå att förbundet betalar som uppmuntran. Men blir textmässigt inte klok på att du insinuerar att laget fått ytterligare slantar för att festa för på en bar? Vet du säkert vart den notan gick och vilka som var med? Tror man skall vara försiktig med anklagelser om man inte har allt klart för sig, alternativt förtydliga!

    • Hej. Det är inget vi insinuerar. Vi har flera källor som säger att man fick 12000:- att spendera på spybar. Spy bar serverar ingen mat. Du kan nog räkna ut resten själv.

      Är inga anklagelser här. Om vi inte hade varit säkra på vår sak hade vi inte skrivit.

      Uppskattar feedback. Ska förtydliga i texten ytterligare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.