Tennisportalen avslöjar: Ingen ATP-tävling i Svaneholm 2020

Tennisportalen kan idag avslöja att Svaneholm Open förlorat kampen om en eventuell ATP-tävling 2020.

Istället går tävlingen av på Rafael Nadals hemmaort – Mallorca.

”Under denna vecka ska ATP lämna besked vilken arrangör som från nästa år ersätter 250-turneringen på gräs i Antalya. Svaneholm Open är en av de sökande och har konkurrens från bland andra Mallorca (som redan har en WTA-turnering på gräs) och Monza.”

Orden är från Jonas Arnesens slutkrönika från Svaneholms veteranturnering som gick av förra veckan.

Enligt uppgifter till Tennisportalen är det redan nu bekräftat att ATP-tävlingen, som spelas veckan före Wimbledon och ersätter den nuvarande tävlingen i Antalya, går till Mallorca. Beslutet väntas offentliggöras inom kort.

Uppgifterna florerade redan tidigare under veckan i Wimbledon vilket också den svenska dubbelspecialisten Robert Lindstedt nu bekräftar för Tennisportalen.

– Sverige får det inte, det visste jag redan för flera veckor sedan, säger Lindstedt till Tennisportalen och fortsätter.

– Det hade varit fantastiskt att få en vecka till på svensk mark och skulle absolut varit bra för Sverige. För killar eller flickor spelar det inte så stor roll vilka det är som spelar. Man blir ändå så imponerad av tennisen och vill genast börja spela tennis direkt.

– Jag tycker fortfarande att Båstad (Swedish Open, reds.anm) bör byta till hardcourt. Det är så otroligt svårt att få affischnamn som den kräsna svenska tennispubliken vill ha, avslutar Lindstedt.

Tennisportalen har utan framgång sökt Svaneholm Opens initiativtagare Mårten Hedlund för en kommentar.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.