Tennisportalen on Tour, Dag 2: Pressmannen: ”Skynda på, England spelar”

Tennisportalen on Tour fortsätter och det är dags att summera dag 2 i Wimbledon.

Det var dags för herrarnas respektive damernas nedre halva av lottningen att gå in i turneringen. Inga svenskar var inblandade, men Sverigetröjan var givetvis på…

***

Det var en ynnest att intervjua Johanna Larssons tränare, Pontus Norberg, och ta del av intressanta reflektioner kring matchen mot Venus Williams och bland annat vad de specifikt tränar på. Framförallt intressant var det att höra kring Norbergs resa, som kommer träna Johanna året ut på heltid, om hur han tvingades avbryta sin lovande spelarkarriär efter en hemsk olycka till det att han sadlade om och började coacha. Intervjun publiceras på hemsidan inom kort.

***

Wimbledons sämsta match genom tiderna måste ha varit den mellan Guido Andreozzi och Horacio Zeballos på bana 15. Visst, inför matchen hade Andreozzi bara 2 gräsvinster i sin karriär och Zeballos 7, men ofta fick man känslan att man själv hade gjort det bättre på banan. Inte riktigt, men nästan. Undermåligt spel, horribla misstag och väldigt få dueller. Det enda som var bra med matchen? Solen stekte. Bra för brännan.

***

”Snabba på här, England spelar…”

Stackars den pressansvariga som, vad vi misstänker, inte var jätteglad när Djokovic presskonferens startade exakt (!) samtidigt som när förlängningen i England – Colombia drog igång. Fem minuter in i presskonferensen, efter en hel del sömniga frågor, fick han nog, pressmannen.

***

Stark kandidat till veckans mest obskyra i nästa program av Source Tennismagasin (sänds i slutet av juli).

Webcam?

***

Norberg drog på sig Sverigetröjan innan Sverige – Schweiz, och det gjorde självklart undertecknad också. Japanerna som sitter en rad bakom mig i pressrummet, verkar gilla Sverige oerhört mycket. De sa ingenting, men pekade på tröjan och log. 15:00 drog matchen igång här lokal tid, och då var det bara att pausa allt tennistittande, sätta sig vid pressdesken och surfa in på Cmore. Har nog aldrig varit så stolt som svensk efter slutsignalen. Magiskt!

Coach Pontus Norberg!

***

Jäklar vilket tryck det var i pressbaren när England och Colombia spelade. Tystnaden som uppstod när Colombia kvitterade på tilläggstid, den var inte att leka med. Och jublet förstås efter straffsparkarna. Video har ni nedan. ”He is wearing a Sweden-jersey”, fick man höra en del från folk i samma rum. Har de månne aldrig sett en Sverigetröja förut?

***

Kontoret för veckan. Ensam är stark!

***

Intressant att se spelare som fortfarande är inne i grustänket med att frenetiskt toppa grundslag högt så motståndarna får tid. Bra taktik på grus, men funkar inte riktigt på gräs. Två spelare som inte riktigt förstod att de spelade på gräs? Andreozzi och Zeballos.

***

Vi sänder såhär i efterhand en tanke till Mr.Mohammed Lahyani som dömde Simon – Basilashvili samtidigt som Sverige – Schweiz.

***

Känslan av att gå runt banorna i Wimbledon och känna lukten av nyklippt gräs, inte mycket som slår det kan jag säga.

***

Upplevelsen man fick när man pendlade hem efter England-Colombia, ungefär samtidigt som den sista matchen i Wimbledon spelades klart, runt 22:00 lokal tid, ja, den var något speciell. Folk grät av lycka, några vinglade, många sjöng den klassiska ramsan ”Football is coming home”. Några låg deckade. Sport berör.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.