Tennisportalen on Tour, Dag 3: Journalisternas förfall

0
1015
Nya rummet i Croydon!

Dag 3 ska summeras. Lågvattenmärke för journalistiken!

***

Ingen har väl missat att Sverige spelar mot England på lördag. En semifinal (!) i VM står på spel. Förjäkla häftigt. Häftigt var det kanske inte att BBC skickade hela 3 (!) reportrar för att prata om fotboll (!) efter Rebecca Petersons förlust mot Donna Vekic. Är det något BBC-reportrarna ska ha credd för, om man ska gripa efter halmstrån det vill säga, var det kanske att undertecknad fick ställa frågorna på svenska först. Fin spelförståelse ändå av britterna.

***

Oj vad hon var tuff på gräset, Donna Vekic. Rivstartade med att vinna matchens första fyra gem och då kändes som att det skulle bli gemräkning för Peterson. Men! Sedan hände något. Peterson tog för sig allt mer, spelade emellanåt riktigt bra, främst från sin forehandsida och vips, fem raka gem! Syns att Vekic sedan vann första set med 7-5. Där och då avgjordes matchen skulle jag säga. 6-4 i andra. Kommentarer från Peterson läser ni här

***

Den italienska superjournalisten Ubaldo Scanagatta grattade för Sveriges avancemang i VM. Stort det. Kanske mitt största ögonblick hittills i Wimbledon. Magiska bilder på Ubaldo, åkandes på sin sponsrade vespa i Wimbledon, ser ni här

***

Var en ynnest att få träffa coach Magnus Ennerberg, Caijsa Hennemann och Erik Grevelius på plats i Wimbledon. Grevelius och Hennemann kvalade idag till Wimbledons juniortävling, samma plats som kvalet till huvudturneringen spelas på. Och nu ramlade resultaten in. Hennemann vann i två raka mot Falkowska, 6-3, 6-4. Grevelius i sin tur besegrades i två raka mot Onclin, 6-3, 6-4.

***

Journalisternas förfall fortsatte när det var dags för Robert Lindstedt att prata med media. I vanliga fall brukar vi kunna prata med svenskarna helt ensamma, men nej, nu var de tre BBC-reportrarna där igen. Och en polack! Oklart huruvida om polacken var där enbart för att fiska citat om den tidigare dubbelkamraten Marcin Matkowski. ”De har inte pratat med mig på 15 år, varför skulle de vilja prata med mig nu? Nej, vänta…” – citat, Robert Lindstedt.

***

Venus Williams presskonferens efter segern mot Johanna Larsson är smärtsam att titta på i efterhand. Svarar i princip varje fråga med två, tre ord. Nej, det håller inte. Ni ser den här.

***

”Han är en fruktansvärt bra tennisspelare. Fruktansvärt bra. En otrolig talang”. Lindstedt om sin nya dubbelpartner, Robin Haase.

***

Otroligt kul att citaten från Rebecca Peterson efter matchen mot Donna Vekic dykt upp i både SVT Sport och SVD. Vore kul om det kunde fortsätta så!

***

Nej, det blev en för tidig utcheckning (i smyg) från det mycket obskyra boendet utanför Canary Wharf i östra London. Vi kan väl summera det lite såhär:

*Ägaren hade för kort stubin och gillade att skrika i telefon varje morgon 07:30.
*Övriga hyresgäster lämnade mycket att önska.
*Välkomstpresenten satte tonen för standarden.
*Städning hamnade långt ner på prioriteringslistan

Istället: Nytt boende i East Croydon. Spontant känns området som en blandning av Kista och Södermalm. Hippt, men ändå inte. Rummet, det håller en mycket fin standard!

Fin välkomstpresent av AirBnb-hosten…
Nya rummet i Croydon!

***
Fingertoppskänslan när man bokade flyg hem på lördag 07:20. Den är fin den.

***

Henrik Lundqvist var här igår. Grämer mig något oerhört att man inte frågade om en selfie. Fan.

***

”Har du inte gått runt här på området?” – Robert Lindstedt på frågan vad som gör Wimbledon så speciellt. Kan hålla med, var ingen sylvass fråga direkt. Skärpning på undertecknad!

***

Federer. Magiskt att se honom analysera en tennismatch. Bra content som ni ser här

***

Idag går Johanna Larsson och Kiki Bertens in i huvudturneringen. Räkna med att BBC-reportrarna är tillbaka igen. Med nya frågor om Sverige – England.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.