Tennisportalen on Tour, Dag 4: Uber, Johanna Larsson och Kyrgios presskonferens

Dag 4 har sprungit förbi oss av bara farten och Tennisportalen on Tour är nu inne på upploppet. Inte mycket kvar nu till hemgång. Surt.

***

Endast Halep och Pliskova av de 8 bäst seedade på damsidan som är kvar i turneringen. Otroligt.

***

Spelarna som har råd, det vill säga de allra bästa, hyr och bor i rymliga hus med gångavstånd till anläggningen. De som hyr ut får givetvis en jäkla peng och vem vet, kanske får man själv bo och hyra något lägligt i närheten av Wimbledon? Ska vi säga att det händer inom 10 år? Högst oklart. Istället får man förlita sig till obskyra air-bnb:n och Kista/Södermalms motsvarighet i London, East Croydon!

***

Det var verkligen Kyrgios-show på sin efterföljande presskonferens efter att han planenligt besegrat Robin Haase i 3 raka set. Satan vad han ser bra ut Kyrgios. Presskonferensen, den ser ni här nedan i spelaren.

***

Enda svensk inblandad i spel under torsdagen var Johanna Larsson som med sin dubbelpartner Kiki Bertens besegrade Adamczak/Voracova utan större problem i två raka set, 6-2, 6-3.  Undertecknad glömde helt och hållet att ”requesta” en intervju efter match med Johanna, vilket man alltid måste göra och då blir spelarna i sin tur skyldiga att prata med media, oavsett vinst eller förlust. Ett fantastiskt system som alla Grand Slams går efter. Lite andra bullar i svenska turneringar om man säger så…

***

Glömde jag skriva att coach Pontus Norberg kom till undsättning? Det gjorde jag nog. Efter några snabbt skrivna frågor till Norberg vidarebefordrade han sedan de till Johanna som vänligt ställde upp och svarade. En win-win för båda parter då Johanna slapp tre reportrar från BBC som enbart är här för att prata om fotboll och Sverige VS England. Frågorna och svaren finner ni här nedan.

  1. Hur skulle du summera matchen?

– Stadig match. Vi var mer aggressiva och fick bra utdelning på både servar och returer som är A och i i dubbel på gräs.

2. Vad är det som gör att du och Kiki fungerar så bra tillsammans på banan?

– Vi kompletterar varandra bra där Kiki är lite mer aggressiv på nätet och jag är den som oftast är lite mer stadig från basplan. Vi brukar också vara rätt svåra att bli breakade i våra egna servegem vilket såklart är en styrka för oss som team.

3. Hur går tankarna när det kommer till att spela singel kontra dubbel? Prioriterar du singeln först och främst?

– Precis, singeln är fortfarande prio ett men jag tycker det är väldigt kul med dubbel. Det är bra att spela i de största tävlingarna p.g.a matcherna och motstånd men också för att det är mitt jobb och det är även prispengar i dubbel.

Hur ser veckorna framöver ut för dig?

– Efter Wimbledon blir det Gstaad, Moskva och sedan bär det av till USA!

Vi tackar Johanna Larsson och självklart Pontus Norberg för svaren!

***

Tennisportalen On Tour går mot sitt slut, för den här gången. Hemresa imorgon lördag, 7:00. Vi kommer nog tillbaka hit nästa år…

***
Pratade lite om min resa i Wimbledon samt betting imorse, 07:45 lokal tid. Tidigt var det och det syns nog också rätt rejält i videon. Pulverkaffet innan sändningen kickade aldrig riktigt in. Ni ser den i spelaren här nedan.

***

Uber-chaufförerna i London har varit otroligt pratglada och trevliga. Speciellt Mikhail från Rumänien som hade en förkärlek till, hör och häpna, Simona Halep. Hon är stor i Rumänien, Halep. Konstigt vore annars. Han fick 5 stjärnor för övrigt, Mikhail.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.