Tennisportalen on Tour: Dag 1: Obskyrt boende och Björn Hellberg!

Då har det blivit dags för det första blogginlägget ála Tennisportalen on Tour. Det skulle egentligen publiceras redan igår kväll men en dålig kyckling blev för mycket för undertecknad…

Ja, mer än så behöver ni egentligen inte veta. Vi stannar där. Bortsett från det hade vi på alla sätt och vis en mycket trivsam dag i Wimbledon och nej, det var inte vilken dag som helst. Dag 1! Packat med folk och två svenskar inblandade som vi återkommer till längre ned i texten.

***

Först och främst ska ni få en inblick i undertecknads boende i London. Måste medge att jag var sent ute, och området, Canary Wharf, ligger cirka 1 timmes pendlade bort. Bokade via Airbnb nej, det osar inte direkt glamour. Ägaren är dum i huvudet också. Det hjälper inte direkt. Men på onsdag – då väntar nytt boende!

Undertecknads obskyra boende…

Hur välkomstpresenten var undrar ni såklart? Vi låter bilden tala för sig själv…

Två trötta apelsindrycker i tetrapack och en vattenflaska. Tomma såklart…

***

Johanna Larsson och Rebecca Peterson gick båda in i huvudturneringen och det samtidigt på två banor som låg med sju minuters gångavstånd från varandra. Tufft men det var bara att springa i rask takt mellan banorna titt som tätt. Johanna inledde bäst mot Venus och hade den femfaldiga mästaren i brygga. 7-6 i första set och 2-2 i andra innan hon föll ihop rejält. Johanna var helt knäckt efter matchen, förståeligt nog, men var samtidigt helt öppen med varför det gick som det gick i andra och tredje set. Kommentarer från Johanna hittar ni här och Rebeccas kommentarer här.

***

Fint mottagande i presscentret. De skämmer bort pressen med en officiell handduk och ett officiellt kompendium med över 600 sidor. Bra grejer. Pressfikat består av Pepsi, kaffe, vatten och juice. 30 pund får man dock varje dag till mat – magiskt!

***

Det är en stor ära att sitta bredvid tennisoraklet, Björn Hellberg, i presscentret. Han har inte missat ett Wimbledon på över 50 år och frågar du setsiffrorna i Björn Borgs semifinal 1977 mot Vitas Gerulaitis har han såklart stenkoll. Hellberg erkänner att han inte läser speciellt mycket på nätet, men att han i fortsättningen kommer klicka in på Tennisportalen och vem vet, kanske dyker upp i Source. Stort!

***

Snudd på 30 grader ute i värmen och snudd på minusgrader inne i presscentret. Vem har ansvaret över AC:en? Avgå!

***

Tanken är att vi kör en rapport från dagen som varit varje kväll här på sidan med en hel del sidospår. Är det något ni vill läsa mer av? Generella tips och tankar tas varmt emot här i kommentarsfältet nedan och på Alexander@Tennisportalen.se

***

Följ hashtaggen #TPonTour i sociala medier för att ta del av allt material som inte hamnar här på hemsidan. Allt gott!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.