Tennistävlingar i sommar!

S​enaste tävlingen spelades i mars och det var kvalet till Davis Cup. Senaste ATP tävlingen spelades i Chile som avslutades i början på mars. Efter det har det varit helt tyst på ATP touren och alla tävlingar har blivit inställda.

De stora snackisarna är att båda Roland Garros och Wimbledon har blivit inställda, det har inte hänt på väldigt många år. Tennisveckan i Båstad kommer tråkigt nog för oss svenskar ställas in i år. ATP-touren har sagt att tävlingarna siktas på att återuppta i augusti, då utan publik. Det är Washington som är första anhalt och i slutet på augusti så kommer enligt planerna US Open gå av stapeln. I augusti är det USA/Kanada som tävlingarna spelas i och det går att trycka in spelarna i samma flyg och skickas till samma stad, men problemet för ATP är när spelarna kommer till USA/Kanada, kommer spelarna få vara i karantän 14 dagar innan i tävlingen i samma land? Ingen riktigt information har kommit ut angående detta än men tävlingarna kommer att återupptas som tidigast 2:a augusti. För oss tennisälskare är det såklart tråkigt att juni och juli blir utan tävlingar, grus och grässäsongen är väldigt rolig och det går många fina tävlingar på sommaren. Dock så är hardcourtsäsongen i USA minst lika rolig och som det ser ut nu kommer det att finnas att se på från och med 2 augusti.

Det pågår faktiskt en del professionella tennismatcher för tillfället. Det är många tennisanläggningar som fixar till träningsmatcher och det har varit ganska bra kvalité på spelarna som varit med. Nu i helgen går en träningstävling i Serbien där namn som Novak Djokovic, Dominic Thiem, Grigor Dimitrov och Alexander Zverev deltar. Tyskland har ett pågående “seriespel” där många duktiga tennisspelare på både herr och damsidan deltar. Brödena Ymer har möts i en träningsmatch som sändes på SVT. Så det börjar smått komma igång även fast det känns lite annorlunda. Tennis i USA har även den kommit igång lite smått efter Corona, USA har haft problem med Coronaviruset men har fått igång träningsmatcherna.

Det är två olika serier, US Pro tennis east coast och US pro tennis west coast, både damer och herrar spelar och det är ganska bra klass på deltagarna. Nya Zeeland har nyligen fått igång sin “Premier League”, inte lika bra klass på deltagarna som i dom andra träningsmatcherna men det är fortfarande spelare som är topp 500 på rankingen som deltar. Som sagt, vi får vänta minst 49 dagar innan det blir tävlingstennis på “riktigt”. Första anhalten är Washtington som spelas 2 augusti – 9 augusti. Därefter går stafettpinnen till Toronto 10 augusti – 16 augusti. Cincinnati tar över från 16-23 augusti, Winston Salem har tävlingen precis innan US Open, och sista tävlingen på USA/Kanada äventyret för spelarna är US Open som ska enligt planerna spelas 31 augusti – 13 september.

Allt kommer såklart spelas utan publik och vi tennisälskare får hoppas att tävlingarna kommer att spelas, ett positivt tecken för att det SKA spelas är att det är ungefär samma människor som kommer åka runt på tävlingarna, alltså det är samma spelare som kommer spela tävlingarna. Aja, där har ni egentligen all info som behövs angående tävlings situationen i sommar. 3 augusti är ett viktigt datum i kalendern alltså.

Ha det fint i sommarvärmen! 

För er som gillar att betta på tennis så kommer Spelrek.se att erbjuda gratis speltips till tennis under varje stor turnering. Surfa in och ta del av dagliga speltips och analyser helt gratis!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.