Tideman gästar Source: ”Nu åker man med föräldrarna till Kanarieöarna”

I den andra avsnittet av ”Source – en podd om tennis” gästar ingen mindre än världstränaren Magnus Tideman. Den tidigare topp-100 spelaren berättar om åren med världsstjärnan Jeremy Chardy, vad som har hänt med med svensk tennis och Ymer-brödernas framtid.

Tideman pratar även om svensk tennis dåliga poängssystem, lata elitseriespelare och om de brittiska spelarnas alkoholvanor. Ett avsnitt du inte får missa med andra ord!

Lyssna på avsnittet ovan. Vi finns även på Acast och iTunes.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
 1. Tideman har poänger men visar en skrämmande okunskap kring svensk tennis, tex vad gäller poängsystemet.

  Den kunskap som 60-tals generationen har är värdefull i bitar men omodern i andra delar. Många har ingen färsk klubbkunskap.

  Och ingen har väl på allvar hävdat att de svenska tourerna ska läggas ner?

 2. Magnus vet nog mer än han gör sken av men försöker hålla låg profil. Däremot har han ju helt rätt ang tennispoäng, hetsiga föräldrar på jakt efter bättre ranking för sina barn, och det helt vansinniga systemet att man tappar poäng om man förlorar. Håller du inte med om det Mats N så vet du inte hur verkligheten ser ut bland juniorerna. Bra att han även tar upp klubbarnas fokus på bättre rörelseresultat än att få fram bättre spelare, samt även utländska spelare i elitserien som förstör för de yngre spelarna. Mycket bra Magnus ?

 3. Ja, kanske han mörkar den gode Tideman. Men om han inte vet om seriespelet ger poäng eller inte och håller på och diskuterar poäng för 10-11-åringar, ja då är han ju lite opåläst? Och borde känna till att den tennispoäng vi har idag infördes 1990…

  Men samtidigt som vi måste hänga med i vår tid håller jag med fullt ut om det resonemang han för kring att spela matcher och att lira på sommaren. Vad som är så oerhört att förstå hos klubbar, ledare och föräldrar i det hänseendet – det är obegripligt. Men vi måste våga hitta lösningen så att spelaren själv vill göra det som hen skall bli bra på – dvs spela tennis?!

  Otroligt intressant resonemang kring utlandsspel. Finns en annan med honom jämnårig tennisprofil som tycker precis det omvända…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.