Tillström om Monfils kommande match mot Nadal: ”Rafa får inte diktera poängen”

Mikael Tillström och Gael Monfils laddar i skrivande stund inför fransmannens första riktiga test i Australian Open, den 14-faldiga Grand Slam-vinnaren Rafael Nadal.

– ”Rafa” får inte diktera poängen imorgon, det är superviktigt, säger Tillström till Tennisportalen.

Världssexan Gael Monfils har haft en komfortabel turnering hittills i säsongens första Grand Slam, Australian Open. Jiri Vesely, Alexandr Dolgopolov och Philip Kohlschreiber har alla besegrats utan större problem och Habosonen är nöjd med vad adepten har presterat hittills.

Jag tycker han har gjort det som vi hoppats på såhär långt, Gael har inte behövt slösa så mycket energi och han har servat bättre och bättre. Det har sett stabilt ut.

”Rafa” väntar härnäst. Hur ser ni på uppgiften?

– Klart det blir jättetufft men matchen förra året i Monte Carlo tycker jag är en av de bästa matcherna jag såg just under fjolåret. Han (Gael) orkade inte riktigt i tredje set men underlaget här i Australien kommer förhoppningsvis ge mer gratispoäng på serven och snabbare avslut på poängen. Det kommer vara viktigt att få djup på bollen så inte ”Rafa” får diktera poängen, superviktigt verkligen.

Planen är alltså att vara aggressiv imorgon?

– Han måste vara aggressiv och serva bra, helt klart. Det kommer vara nyckeln imorgon.

Senaste gången Rafael Nadal vann en Grand Slam var i Franska Öppna 2014 och diskussionerna sedan dess har handlat om hur pass bra spanjoren är och om han verkligen kommer hitta sin toppform igen. Mikael menar att Nadal inte har samma jämnhet som tidigare men att kapaciteten, den finns fortfarande.

– Man pratade likadant om Federer och alla sa att han skulle få det tufft mot Berdych och sedan blev det utklassning. Det där är mycket upp till form just den dagen, idag t.e.x fick Murray stryk mot Mischa Zverev, som ingen trodde skulle hända. Man ser dock fortfarande vilket otrolig kapacitet både Roger och Rafa har, helt klart.

Vad är er målsättning för året? 

– Förbättra rankingen från nummer 6 som han är nu och det är ju att slå sig in på topp-4. Då gäller det att spela bra i stort sett varje vecka. Det är inget vi är nöjda med att vi är i fjärde omgången och vi har inte ens hållit hans seedning, det är första gången han möter Rafa när han är bättre rankad än vad Rafa är. Det säger en hel del om att det händer mycket i världstennisen just nu, avslutar Tillström.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.