Toni Nadal efter förlusten mot Verdasco: ”En av de största besvikelser vi stött på”

Efter den chockartade förlusten mot landsmannen Fernando Verdasco i öppningsrundan av Australian Open fick farbror tillika tränare Toni Nadal chansen att prata ut och ge sin syn på vad som gick fel. – Vi var inte tillräckligt aggressiva samtidigt som Verdasco verkligen gav allt ute på banan, säger han till den spanska radiostationen Cadena Ser. Toni Nadal erkände även att han är villig att lämna tränarskapet om det är den förändringen som krävs.

Rafael Nadal har i stort sett under hela sin karriär gått långt i varje Grand Slam som han deltagit i – fram tills förra året då han för första gången på tio år inte vann något på tennisens största scen.

Fernando Verdasco vann den episka drabbningen i tisdags efter fem set och Nadal fick därmed se sig besegrad i första rundan i ett slam för blott andra gången i karriären. En ren och skär styrkedemonstration från Verdasco som pangade på rejält från sin forehand och var väldigt aggressiv matchen igenom. Nadal däremot var under stora delar av matchen på tok för passiv och blev hela tiden dikterad långt bakom baslinjen.

Rafa sa efter matchen att han behöver justera och anpassa sig till den aggressiva spelstilen som är så vanlig idag på touren, en spelstil han inte anammat under sina 15 år på touren och Toni Nadal höll med om att en förändring kan komma att bli avgörande för Rafas framtid.

– Spelstilen han använt under hela sin karriär spelar mindre roll idag, samtidigt är det inte heller lätt att ändra något som blivit en vana under 15 år, sa han till Cadena Ser.

– Att förlora så tidigt i Australien är en av de största besvikelser vi har stött på någonsin då det sett så bra ut de senaste fyra månaderna. Jag hoppas att det är enbart ett felsteg och att vi analyserar vad som gick fel och åtgärdar det till nästa turnering, avslutade han kryptiskt med.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.