Top 10 bäst serve (Challengertouren)

Top 10 bäst serve på Challengertouren
I den här listan rangordnar vi de spelare med bäst serve på challengertouren i en klassisk 1-10 lista. Serven är det viktigaste vapnet idag i tennis och ju högre upp man kommer på rankingen, desto mer sårbar blir man om inte serven klickar logiskt nog. Vi drar en gräns vid plats 100 på rankingen och spelare som för merparten deltog i ATP-turneringar den senaste säsongen exkluderas, trevlig läsning!
Bubblare: Ignatik, Petzschner, Jarry, Przysiezny, Huta-Galung, Pavlasek, Bachinger, Puetz

 

10. Marcus Willis

Aegon Trophy, Nottingham
Hade en riktigt bra höst där hans framträdanden i Charlottesville samt Knoxville stod ut och trots hans enorma övervikt spelade han ruskigt bra och serven, absolut toppklass. Han snittade 20 aces per match i Knoxville, hyfsat får man ändå tillägga. Har enligt rapporter gått ner 8 kilo under försäsongen och om det fortsätter i den stilen kommer han att klättra från sin nuvarande ranking (364).

 

 9. Konstantin Kravchuk

Универсиада. 5-й день. Теннис

Har kanske tourens mest udda/fula serverörelse men med det sagt, inget fel på serven som sätter skräck i motståndarna på challengertouren. Mäter 1.90 centimeter vilket inte är helt fel för en storservare. Behöver dock förbättra andraserven och minska på dubbelfelen om han ska vara med och hota om titlar på tennisens bakgård.

 

8. Joao Souza

joao souza

Förbättrade sin fysik och sin serve enormt i upptakten till förra årets säsong och det syntes på långa vägar. Spelar praktiskt taget alla sina turneringar på grus där hans kickserve är skrämmande effektiv. Det var inte många gem som Souza blev bruten under hösten.

 

7. Mate Delic

mate delic

2014 var ett väldigt bra år för Mate Delic där han tog för sig rejält på challengertouren och visade att han är mogen för större uppgifter. En rätt rejäl spelare som är 1.96 lång och påminner mycket om Del Potro i spelstilen, slår extremt hårt och är väldigt rörlig för att vara så lång. Är lika bra på grus som hardcourt och serven, ja den är hans absolut främsta vapen. Kan mycket väl vara en topp-20 spelare i framtiden då han bara är 21 år gammal för tillfället.

 

6. Kenny De Schepper

kenny de schepper

Skulle mycket väl kunna vara högre på denna lista eller ligga i topp för den delen om inte dubbelfelen haglar in som de ändå gör. Väldigt ojämnn är han Kenny och förra säsongen var inte så mycket att hänga i taket då 7 vinster kontra 19 förluster på ATP-nivå talar sitt tydliga språk. 22-13 på Challengertouren vilket inte heller är något vidare om man ska vara en spelare som bråkar om titlar. Förstaserven har vi inget att säga om, toppklass.

 

5. Marius Copil 

marius copil

Rumänen med den fruktade serven. Servar bäst på snorhala inomhusunderlag och gillar att komma fram på nät så ofta som möjligt. Knackade på dörren till topp-100 för två år sedan men har inte hittat jämnheten i sitt spel för att på allvar slå igenom.  Väldigt fladdrig i sitt spel.

 

4. Pierre Hugues-Herbert

pierre hugues herbert

Lite av undertecknads favorit på tennisens bakgård. Serve och volley specialist men är även väldigt komfortabel från baslinjen. Slår inte jättehårt och inte heller jätteflackt men spelar väldigt smart och är mycket effektiv på banan. Servar väldigt klokt och har en väldigt bra kontroll på sin andraserv som han kan praktiskt taget göra lite vad han vill med. Gick segrandes med Przysiezny i dubbeln wi Tokyos 500-turnering, en spelform han bemästrar mästerligt.

 

3. Ilija Bozoljac

ilija bozoljac

Serben med den tvåhandsfattade forehanden. Ja ni läste rätt. Tvåhandsfattad. Han använder den visserligen inte när han är trängd i forehandhörnet men ändå, rätt coolt faktiskt. Nog om det, serven ja, inte många på challengertouren som har en hårdare serv och när väl förstaserven går in, då ska det väldigt mycket till för att han inte vinner poängen. Har tidigare haft stora problem med uppkastet men serben verkar ha fått bukt med problemet under de senaste åren. Har klockat 246 km/h i Davis Cup match mot Storbritannien 2006.

 

2. Norbert Gombos

norbert gombos

”Gombitos” utgör en mycket intressant skara av talangfulla slovaker, hela sex stycken har de att tillgå på topp-200 vilket får ses som en bedrift i sig med tanke på landets population på 5.4 miljoner invånare. Gombos gick som tåget på hösten när det vankades inomhusturneringar, ett underlag han trivs ypperligt på och han måste vart den spelaren som höll flest egna servgem från höstsäsongen till säsongens slutskede på challengertouren.  Har definitivt potential att bli en stadig topp-100 spelare.

 

1. Albano Olivetti

albano olivetti

Den ack så skadedrabbade fransosen har en serv som definitivt bör kategoriseras in bland de högsta hönsen. 2.03 lång och 103 kilo pannor, en bjässe med andra ord. Sam Groth innehar det inofficiella rekordet på världens hårdaste serv på 263 km/h som ägde rum 2012 i en Challenger i Busan. Trots att ATP inte bokför officiella resultat kring servhastighet, p.g.a maskinernas variation och att varje bana på touren inte är utrustad med just en maskin, kan vi tennisälskare dock grotta ner oss i de uppgifter som faktiskt finns tillgängliga. Olivetti har klockat 257 km/h i Bergamo 2012, 254 km/h i Segovia 2011 och 240 km/h i Marseille 2012, vilket gjorde att han slog Tsongas tidigare, inhemska rekord på 234 km/h. I samma turnering skrällde en mycket ung Albano andraseedade Mardy Fish varpå Fish sade följande efter matchen: ”Hans serv var bland de hårdaste jag någonsin mött på en tennisbana. Jag var nära på att skada min handled vid ett tillfälle. När han ligger under med 15-40 kan han komma tillbaka med inte bara sin förstaserv utan även sin andraserv då den nästan är minst lika bra.”
Albano Olivetti har vart skadad sedan Wimbledon 2013 men beräknas tävla igen inom kort och vi på tennisportalen önskar honom en snabb återhämtning då en missilliknande serv aldrig blir tröttsamt att skåda.
Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen
  1. Grymm sida!! hittade till den idag :)Men visst är Norbert Gombos SLOVAK och inte Sloven ? Slovenien är ex Jugoslavija och Slovakien är ex Tjeckoslovakien , Lika namn lika flaggor så det är lätt att ta miste men min Slovenske vän hade blivit rasande 😉

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.