TP on Tour: Vecka 2, Federers shopping och hemgång!

TP on Tour Down Under säger adjö för denna gång. Canberra, Bendigo och till sist – Melbourne. Men först – en sista och någorlunda obskyr rapport. Mycket nöje!

Rapport 1 från Australien: Kaoset i Canberra featuring Elias Ymer

Rapport 2 från Australien: Kvalveckan och #Bananagate

Rapport 3 från Australien: Vecka 1 i AO, Ymer och Nick Kyrgios!

Kaoset i Canberra, den 8 timmar långa bussresan till Bendigo, Elias Ymers kamp mot klockan för Australian Open-kvalet, Big Mike Ymers galna match mot Khachanov, Nick Kyrgios galna match mot Khachanov. Sandgrens choke. Minnena har varit många. Det har varit ett sant äventyr, minst sagt.

***

Vecka två hade sina ”moments” för att köra lite svengelska som några av våra svenska spelare föredrar i intervjuer. Nick Kyrgios VS Rafael Nadal, givetvis. Försnacket dagen innan match – tennisen behöver mer sånt. Två spelare som inte alls gillar varandra och visst, det finns en ”layer of respect” där för att citera Nick, men nej, de gillar verkligen inte varandra, Nick och Rafa. Och så ska det få behöva vara. Lite som hur MMA bygger och hypar upp matcher. 90% är skådespel där, men ni fattar nog vinkeln.

***

Hur matchen var? Långtifrån ett sömnpiller som Millman – Federer var i långa stunder men inte heller superdramatisk. Det hettade till först på riktigt när Kyrgios bröt Nadals serve i slutet av fjärde set. Annars var Nadal helt enkel för bra. Jösses vad han kan slå på en tennisboll, Nadal, och alltid med en tanke bakom.

Nick Kyrgios VS Rafael Nadal

***

Stämningen på Rod Laver Arena var inte alls lika elektrisk som i Kyrgios föregående match mot Khachanov. Desto fler kostymnissar och turister rör sig inne på RLA vilket får det aldrig att hetta till riktigt som det gör inne på Melbourne Arena.

***

Kobe Bryant och dottern Giannas bortgång kom som en chock för många fans världen över. Kyrgios hedrade Bryant genom att stega in på Rod Laver Arena iförd Kobes tröja. En otroligt fin gest av Nick som hade svårt att hålla tårarna tillbaka.

***

Federer. Vi måste prata om Federer. ”Roggan” har inte sett ut att vara i superform och behövde hjälp av högre makter för att besegra både Millman och Tennys Sandgren. Eller? Nej, inte alls. Det är långtifrån en slump att Federer vänder från underläge 8-4 i supertiebreak till vinst mot Millman och sedan räddar 7 (!) matchbollar mot Sandgren. Det är en sak att kunna pressa Federer till diverse matchbollar, och en annan sak att faktiskt knyta ihop säcken och vinna. Just i matchen mot Sandgren valde Federer att frångå sina spelmönster en aning vid amerikanens matchbollar. Vad Roggan gjorde istället? Drog ner på tempot rejält och väntade ut Sandgren. Kom och slå mig, typ. Sandgren chokade bort ett par matchbollar med ett par tighta missar som du vanligtvis ser hemma i den lokala tennisklubben.

***

Visst gillar vi Rublevs väska här? Eller?

***

Avdelning bra bild!

***

Mycket positivt har skrivits om Australian Open här i våra rapporter. Må vara lite Nordkorea inblandat, samtidigt som tävlingen ska ha lovord, beröm och allt vad det heter. Det är inte mycket man gör fel i tävlingen. Men! En sak som inte är bra: De små barackerna utanför arenan tillåter inte större resväskor utan bara mindre sortens väskor. Jag vet inte hur man har tänkt här. Förmodligen har man inte tänkt alls. Vi kämpar vidare…

***

En intervju med Mats Wilander och Frederik Nielsen släpps inom kort på sidan. Samt citat från Magnus Normans intervju med en chilensk journalistkollega. Håll till godo!

***

Rolig story från sista timmarna här i Melbourne: Ett snabbt besök blev det till den lokala Nike-butiken i Melbourne för att inhandla ett par snabba mjukisbyxor till hemresan. Det är inte storyn här nej. Stelt kallprat med kassörskan ledde till avslöjandet om att Mirka Federer varit inne i samma butik några dagar tidigare. Vad hon gjorde? Köpte tennisskor till ”Roggan”. Mäktigt ändå.

***

Det var allt för den här gången kära läsare! Går ni redan nu och funderar på ett eventuellt besök till Australian Open 2021, tveka inte då med att höra av er! Vi delar gärna av oss med tips och tricks samt vad som bör undvikas i Melbourne.

Det har varit ett sant nöje att få göra den här resan och som alltid – tack för alla som hört av sig till oss, både här på sidan och via sociala medier. Det uppskattas alltid!

På återhörande!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.