Tsitsipas efter succén i Stockholm: ”Tredje bästa platsen för en grek att spela på”

Stefanos Tsitsipas är endast en match från att koras som segrare i årets Stockholm Open. En titel som skulle innebära hans första på ATP-nivå någonsin och det kan han tacka det fina i stödet i Stockholm för.

– Efter Melbourne och Montreal är Stockholm den tredje bästa platsen att spela på för mig som grek på touren, säger han till Tennisportalen.

Blott 20-åriga Stefanos Tsitsipas har i skrivande stund en ytterst minimal chans att kvalificera sig för ATP-slutspelet i London, men då krävs det mer eller mindre tre raka titlar i Stockholm, Basel och Paris.

– Jag vet inte hur realistiskt det är för mig att vinna tre raka titlar, men spelar jag min bästa tennis så tror jag att det finns en liten chans trots allt, sa Tsitsipas efter han kvalificerade sig för kvartsfinal.

Final väntar imorgon mot den tidigare topp-10 spelaren Ernests Gulbis efter lördagens semifinalvinst mot Fabio Fognini i raka sets och det gör Tsitsipas en aning sliten efter sex raka tävlingar på touren.

– Om jag ska vara helt ärlig med dig så är jag ganska trött just nu men samtidigt vet jag att jag har mina möjligheter dessa kvarvarande veckor till mer poäng och att eventuellt fortsätta klättra på rankingen. Det gäller bara att fortsätta köra.

Att påstå att stämningen och atmosfären i Kungliga Tennishallen varit densamma som när Marcelo Rios spelade final i Stockholm Open 2002 vore att ljuga, men såväl grekiska flaggor som verbalt stöd har Tsitsipas haft under veckan. Något han också känt av.

– Jag skulle lista turneringen här som den tredje bästa att spela för en grek, efter Australian Open i Melbourne och Montreal. Stödet har varit fantastiskt och fansen vet hur man får mig motiverad.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.