Tsitsipas föll mot veteran i maratonmatch

Det grekiska superlöftet Stefanos Tsitsipas, född 1997, föll mot veteranen Ruben Ramirez-Hidalgo efter tre timmar och tretton minuter spelade i den fruktansvärda hettan i Mohammedia, Marocko. Vi på Tennisportalen fick oss en pratsund med Stefanos efter matchen som trots den snöpliga förlusten inte var alltför nedstämd.

Matchen spelades förra veckan i Mohammedias challenger-turnering  på grus där Tsitsipas kvalade in till turneringen och tappade sedan endast ett gem mot en lokal talang i åttondelsfinalen.

I kvartsfinalen väntade 37-åringen tillika grusspecialisten Ruben Ramirez Hidalgo, som alltså är mer än dubbelt (!) så gammal som Tsitsipas men det hindrade inte greken från att pressa spanjoren rejält. Tsitsipas vann första set med 6-3 men förlorade de två efterföljande seten efter mycket jämna siffror, 6-7 (9), 6-7 (6).

Ramirez-Hidalgo är lite av en legend på challengertouren med 11 titlar på singelsidan och 12 i dubbeln och Tsitsipas öste lovord över Hidalgo efter matchen:

– Han har varit en väldigt bra spelare av vad jag har hört, topp-50 på rankingen och nådde fjärderundan i Franska Öppna under 2006, sa Tsitsipas.

Det märks att han är väldigt erfaren och han var riktigt jobbig att möta, fick mig att springa mycket. Jag kände att det här var min match och jag kunde definitivt gått segrandes ur striden. Jag servade bra matchen igenom och gav allt på varje boll som spelades. 

Stefanos hade matchbollar i andra set som inte kunde förvaltas och i slutskedet av maratonmatchen fick han känna på varje tennisspelares värsta mardröm.

– Jag fick kramp i tredje sets tiebreak.

Hur ser ditt schema ut för resten av säsongen?

– Jag kommer att spela några challengers och sedan ska jag försöka kvala in till någon ATP-turnering. Det var nära att jag ställde upp i kvalet i Kitzbuhel men valde att spela challengern i Cortina istället. Kremlin Cup kan bli aktuellt, får se!

Vi på Tennisportalen önskar Stefanos Tsitsipas ett stort lycka till under resterande del av säsongen och ser fram emot att följa det grekiska superlöftets resa till tennisens finrum – ATP-touren.

 

 

 

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.