Tsitsipas om Mikael Ymer: ”Han har en väldigt annorlunda spelstil”

6-1, 6-3 och en timme, 11 minuter på matchklockan. Fjolårsfinalisten tävlingen, Stefanos Tsitsipas, visade sig vara numret för stort för Mikael Ymer.

På den efterföljande presskonferensen fick Tsitsipas frågan av Tennisportalen om svenskens insats och bland annat om EM-semifinalen mellan spelarna 2014.

Stefanos, grattis till segern! Du och Mikael möttes bland annat i semifinal i EM 2014. Vad minns du från den matchen och vad anser du om Mikaels spel och hans potential?

– Vi möttes i Moskva men jag minns inte mycket mer än så om jag ska vara ärlig. Vi spelade mot varandra en hel del under junioråren. Han har en ganska annorlunda spelstil som skiljer sig från de flesta spelarna. Hans främsta styrka är spelet från baslinjen och det är också där han plockar sina flesta poäng. Jag visste inte riktigt vad jag skulle vänta mig men visste samtidigt att han spelade på en hög nivå tidigare i veckan mot Richard (Gasquet), vilket talade för att hans form är bra just nu.

Stefanos fortsätter.

– Jag vet inte om det här var första gången jag vann mot honom då vi som sagt spelat mot varandra ett flertal gånger tidigare som juniorer. Jag är väldigt nöjd över att jag höll mig aggressiv i matchen och inte fastnade i hans rytm.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.