Turkiet vinner dubbeln och reducerar i Davis Cup: ”Vi var inte på topp”

Sverige hade drömläge inför lördagens dubbelmatch i Turkiet, där Brunström/Siljeström på förhand var storfavoriter mot Cem Ilkel och Altug Celikbilek. Vinst för Svenskarna hade inneburit 3-0 och avancemang men istället reducerade Turkiet mycket överraskande.

– Det var tufft. De spelade bättre än vad vi trodde och vi kunde inte bryta dem, säger en besviken Andreas Siljeström till Tennis.se.

Efter Christian Lindell och Elias Ymers segrar under fredagen hade Sverige möjligheten att avgöra och samtidigt nolla Turkiet i och med dubbelmatchen.

Ilkel/Celikbilek, med en kombinerad dubbelranking på 730, vann efter fyra sets, 6-7 (5), 6-4, 6-4, 6-3 och håller således landskampen med ställningen 1-2 i matcher till Sverige.

Det var tufft. De spelade bättre än vad vi trodde och jag tror att gruset passade dem ganska bra. Vi kunde inte bryta dem, det var den stora grejen. Vi bröt dem i första set och sen hade vi inte en breakboll på tre set. På grus. Det är underligt. De bombade inte servarna men var väldigt effektiva på andrabollarna. Samtidigt spelade vi inte på topp. Vi fick inte något ryck i något game eller set, säger en besviken Andreas Siljeström till Tennis.se.

Sverige har chansen att avgöra imorgon söndag där Elias Ymer inleder mot 284-rankade Marsel Ilhan. Skulle Ilhan vinna väntar en femte och avgörande match mellan Christian Lindell och 302-rankade Cem Ilkel.

Inga TV-bilder sänds från matcherna. Livescore hittar ni här.

Landskampen är den andra omgången i Europa-/Afrikazonens grupp 2. Vid seger mot Turkiet väntar en playoff-match mot Litauen eller Georgien i september, där segraren går upp till grupp 1.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.