Två veckors herrtennis i Båstad – här är startfälten i turneringarna

I år blir det hela tre veckors tennis i Sveriges tennis-Mecka då Båstad Challenger, som arrangeras av det svenska tennisförbundet, gör sitt intåg på touren för första gången någonsin. Starfälten för både Challengerturneringen och Swedish Open, som spelas efterföljande vecka, har i dagarna annonserats.

Challengertävlingen spelas mellan den 4-10 juli på sidobanorna nere i hamnen i Båstad och fritt inträde gäller under samtliga speldagar. ATP-veckan tillika Swedish Open går den 11-17 juli innan damveckan (18-24 juli) avslutar den tre veckor långa tennisfesten.

Vilka kommer då ner till herrveckorna som vi kommer att bevaka på plats? Vi börjar med Challengern.

Entry List

Skärmavbild 2016-06-19 kl. 14.32.58

 

Ett mycket starkt startfält där i princip samtliga spelare har mångårig rutin och erfarenhet från ATP-touren och har grus som sitt absoluta favoritunderlag, med undantag för belgaren Steve Darcis. Albert Montanes, Munoz de la Nava, Carlos Berlocq, Andre Ghem och Stephane Robert är ”veteranerna” som har varit med länge i leken och är så långt ifrån avdankade man kan bli. Robert, 36 år gammal, spelar just nu sitt livs tennis och gick tidigare i år vidare till andra rundan i Franska Öppna efter att haft lekstuga med 20-rankade sydafrikanen Kevin Anderson – en fröjd för ögat att bevittna, denna Robert.

Nicolas Kicker och Horazio Zeballos har under nuvarande vecka (24) vunnit en Challengertitel vardera och alfahannen Carlos Berlocq spelar i skrivande stund final mot Steve Darcis i Blois Challengerturnering, det kommer formstarka spelare ner till Båstad med andra ord, i synnerhet argentinarna som tillsammans med Renzo Olivo utgör ett stort hot för samtliga motståndare. Zeballos  slog för övrigt Nadal på grus för tre år sedan – bara en sån sak!

Elias Ymer är vår enda svenska representant i huvudturneringen men fler lär det bli då turneringsarrangörerna har fyra wildcards att dela ut och förhoppningsvis kan en av våra lokala spelare ta sig hela vägen in till huvudlottningen via kvalspel.


Vi går vidare till Swedish Open där cuten är halverad gentemot Challengerturneringen.

Entry List

Skärmavbild 2016-06-19 kl. 16.06.18 1

 

Ett startfält som kan tyckas vara tråkigt och med endast en spelare rankad inom topp-50 men då ska man ha i åtanke att det spelas en 500-turnering i Hamburg samma vecka samt Davis Cup-slutspel. Kommer vi få se trötta spelare som mer längtar till nattens festligheter än själva matcherna, likt under fjolåret då förstaseedade David Goffin tankade hejdlöst mot Benoit Paire i första omgången? Nej, vi kommer snarare se spelare som kommer göra allt i sin makt för att plocka välbehövliga rankingpoäng och ta sin chans – förhoppningsvis inkluderar det även Mr.Verdasco.

2-17 juli alltså – missa inte årets stora tennisfest!

Vi kommer som sagt att hårdbevaka turneringarna på plats och vi kommer i dagarna att kika närmare på startfältet i Båstad Challenger med utförlig information om varje spelare – det vill ni inte heller missa!

Väl mött i Båstad i sommar!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.