Lindstedt efter förlusten: ”Vad man än verkar tro nuförtiden så får inte alla medalj”

Robert Lindstedt och Michael Venus förlorade en mycket tuff och jämn andra runda mot det meriterade paret Ivan Dodig och Marcel Granollers i Australian Open natten till fredag svensk tid. 4-6, 6-4, 7-6 (5) skrevs siffrorna till efter att Lindstedt/Venus haft två matchbollar och varit en nätrullare ifrån seger. 

 Två matchbollar och en nätrullare som gick åt fel håll, det är jävligt bittert, sa Lindstedt efter matchen.

Ivan Dodig från Kroatien och Marcel Granollers, Spanien, var inför andra omgången i Australian Open förhandstippade favoriter mot Robert Lindstedt och Michael Venus, Nya Zeeland. Det sistnämnda och nykomponerade paret vann första set, hade break i andra men fick se sig besegrade efter en mycket dramatisk batalj på bana 7.

 Två matchbollar och en nätrullare som gick åt fel håll, det är jävligt bittert, säger Robert Lindstedt till Tennisportalen efter matchen, innan han fortsätter med sin analys.

Vi har ju dem (Dodig/Melo). Vi har första set och breaket i andra, sedan gör vi ett skitgem direkt efter det och de får mycket momentum. Vi gör fler enkla misstag och tappar andra set rätt snabbt. Det står och väger hela tiden i tredje. En väldigt bra match har många sagt till mig men det bryr jag mig inte så mycket om.

Varför inte?

Det spelar ingen roll. Resultatet är det som räknas. Vad man än verkar tro nuförtiden så får inte alla medaljer för att vara med. 

Du har varit risig de senaste veckorna. Hur kändes det idag?

– Det kände jag ingenting av. Vi spelar 7-6 i tredje set och matchen varade i över två timmar, jag känner mig inte trött. Benen var där, skulle gärna skylla på det 

Hur tycker du partnerskapet med Michael Venus har fungerat hittills?

Första två veckorna kan vi inte säga någonting om eftersom jag gick på antibiotika. Klart steg framåt de här två (Australian Open) matcherna, mer likt vad vi presterade i Basel. Lite mer diskussioner, lite mer träningar så kommer det bli bättre. Man lär ju sig även av förlustmatcherna, om man märker situationer, ”Du, när det är såhär vill jag att du ska vara så”, eller ”Jag gillar det här i det läget”. Så pratar man om det och så blir man tightare och tightare som partners. Det är det vi får göra.

Hur ser din och Michaels plan ut de kommande månaderna?

Vi har halvdiskuterat den och det blir en tävling nu i Europa. Antingen Sofia eller Montpellier och sen blir det troligen över till USA på en gång för Memphis, Delray, Acapulco. Vi får se vart vi står efter det, säger Lindstedt som öppnar för en eventuell fortsättning.

Underlaget i årets Australian Open har det snackats mycket om. Snabbheten står ut från tidigare år och Fernando Verdasco jämförde det hela med 80-talets snabba filtmattor. Robert Lindstedt välkomnar en förändring bland tourens idag långsammare banor.

Det är klart det ska vara snabbare, det blir roligare tennis då. Om du får fram ett underlag där du kan spela serve och volley på lika mycket som du kan stå på bakplan kommer det hjälpa tennisen för då får du kontrasterna igen.

”Alla är stöpta i samma form nuförtiden”

– Nuförtiden är alla tennisspelare stöpta i samma form, jag tycker det är mycket mer spännande när man har lite olika lirare, som en Rafter och Agassi för då händer något hela tiden. 

Vad tror du om era förutsättningar för att lyckas på andra underlag under året?

Jag tror inte det har så mycket med underlagen att göra. Vi måste hålla den höga nivån som vi gör 75% av den här matchen men att utöka det till så vi kommer upp i 90% så du inte har en dipp som varar i tre gem, det funkar inte. Hittar vi den balansen så tror jag nog att vi ska kunna vinna rätt mycket matcher, avslutar Lindstedt.

Bildgalleri, matchbollen samt nätrullaren från drabbningen finner ni här nedan. Fotograf: Alex Theodoridis/Tennisportalen

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”3″ gal_title=”Lindstedt/Venus”]

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.