Världsstjärnan om Elias Ymer: ”Hans ranking speglar inte hans kapacitet”

Jack Sock tog blott sin sjunde seger för året i singeln efter segern mot Elias Ymer i Stockholm Open. 7-5, 3-6, 6-3 i amerikanens favör som valde att hylla Sverigeettan efter matchen.

– Hans ranking speglar inte hans kapacitet. Han har en ljus framtid, helt klart.

Elias Ymer hade möjligheten att ta sig till sin första kvartsfinal i Stockholm Open och sin andra ATP-totalt i karriären men fick se sig besegrad av Jack Sock i tre set.

En match där Elias hade alla möjligheter att skrälla men amerikanen höjde sig när det gällde sig som mest vilket också visades i tredje och avgörande set.

– Han spelade riktigt bra! Jag har inte sett honom spela på väldigt länge men han servade riktigt bra och spelade stabilt från baslinjen. Jag behövde spela min bästa tennis för att gå vidare i slutändan, analyserade Sock efter vinsten.

Hur viktig var vinsten för dig efter ett så tufft år i singeln?

– Helt ärligt så har jag slutat känna efter gällande mitt år. Jag försöker bara vinna matcher nu och om jag kan det, bra. Om inte så är det lugnt det med. Nu ser jag fram emot att göra så bra som jag kan sista veckorna på året, göra en bra försäsong och förhoppningsvis kan jag vara tillbaka på touren nästa år.

Sock fortsatte sedan att prata varmt om turneringen och varför han spelar så bra just i Stockholm (Final 2015, 2016, reds.anm), vilket han säger beror en hel del på organisationen runtom tävlingen och får spelarna att stormtrivas. Sock avslutade dock intervjun med en fortsatt hyllning till Elias Ymer.

– Hans världsranking i nuläget speglar inte honom. Han servade fantastiskt bra mot mig, jag menar, han är inte den längsta spelare på touren direkt, och var stabil överlag. Han har en ljus framtid, helt klart.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.