Vem vinner Wimbledon 2020?

Årets Wimbledon bjöd verkligen på rafflande spel, inte minst den jämna och oerhört spännande semifinalen mellan Roger Federer och Rafael Nadal var en riktig rysare och nagelbitare oavsett vem man höll på. Det var första gången på tolv år som de två giganterna inom tennis möttes i Wimbledon-finalen. 2008 vann Rafael Nadal, men den här gången, tolv år senare, gick Roger Federer ut som segrare ur matchen. Finalmatchen mot regerande världsmästaren Novak Djokovic blev den tolfte Wimbledonfinalen för Federer. Av dessa har han vunnit åtta, men en nionde vinst blev det inte den här gången, Djokovic var helt enkelt en för stark motståndare och vann till slut den nästan fem timmar långa matchen där båda presterade mer än vad som egentligen är möjligt.

Men hur ser det ut för framtiden, kommer Federer att ta sig till en trettonde Wimbledonfinal eller är karriären över? För att få bästa möjliga utgångsläge kan man följa experternas tennis betting-tips för olika tennismatcher och också se hur de rankar de olika spelarna och matcherna, något som kan ge ett värdefullt underlag när det drar ihop sig mot nästa års Wimbledon. Frågan är om det blir giganternas kamp eller om någon annan utmanar. Federer är 29 år när nästa Wimbledon drar igång och har sedan hösten 2002 varit rankad som en av världens 10 bästa tennisspelare och många anser att han är den mest kompletta av samtliga spelare, inget tyder på att han ännu är beredd att dra sig tillbaka. Hans semifinalmotståndare i årets Wimbledon, Nadal fyller 34 nästa år. Många anser att han är världens bästa spelare på grus, men Wimbledon spelas på gräs, så underlag och ålder kan bli avgörande faktorer vad det gäller hans chanser till att komma till final.

Årets vinnare av Wimbledon, den serbiskfödde Djokovic fyller 33 nästa år men är ännu i toppform och har till dags dato spelat in nästan 102 miljoner dollar. Det finns inget i nuläget som tyder på att han vill avsluta karriären. Men vad kommer efter dessa tre giganter, vilka fler kan blanda sig in i toppstriden? Juan Martin del Potro från Argentina som vann singeltiteln i US Open 2009 är ett hett namn, Alexander Zverev, Tyskland har ännu inte vunnit några större segrar, men anses ändå som en möjlig kandidat. Precis som det svenska tennisundret Björn Borg använder han sig av dubbelfattning vid backhandslag. Marin Cilic, Kroatien, tog sig till semifinal i Australian Open 2010 och vann US Open 2014 genom att besegra japanen Kei Nishikori i 3 raka set, är tre av de som nämns som toppkandidater till nästa års slutspeli Wimbledon.

Sverige har för närvarande ingen tennisspelare rankad bland de hundra bästa i världen så det lär ta ännu ett antal år innan vi ser en svensk spela på Wimbledon. Men nya stjärnspelare seglar upp hela tiden och kanske vi snart ser embryot till en ny stjärnspelare, trots allt börjar de flesta av dagens toppspelare inom tennis närma sig den gräns där åldern tar ut sin rätt. Att spela en match som är tre till fem timmar lång kräver förutom ett bra spel, trots allt en styrka och kondition som kan vara svår att behålla när man kommer upp i åren.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.