Verdasco utklassad av Mikael Ymer: ”Min största seger i karriären”

Mikael Ymer trotsade alla odds i Kungliga Tennishallen under tisdagen när han utklassade den tidigare världssjuan Fernando Verdasco med 6-2, 6-1. Vinsten var Mikaels första på ATP-nivå men om inte ens ett dygn väntar nästa tuffa uppgift i form av världens bästa servare genom tiderna – Ivo Karlovic.

18-årige Mikael Ymer fullkomligt krossade spanjoren och 44-rankade Fernando Verdasco i tisdagens öppningsrunda i IF Stockholm Open. Samma Verdasco har totalt vunnit 7 ATP-titlar och slog tidigare under året ut Rafael Nadal i Australian Open. En praktskräll kort sagt.

Jag satt uppe igår (måndag) kväll ett par timmar och kollade highlights på Verdasco och vanligtvis brukar jag inte tänka efter utan det klickar till direkt när jag kollar och får en automatisk spelplan. Jag hittade det verkligen inte. Taktiken jag gick in med idag var att aldrig släppa taget utan hela tiden ligga på, boll efter boll, oavsett vad det står i gemet, analyserar Mikael Ymer efter matchen.

Hur mycket betyder segern för dig?

Det är den största vinsten i min karriär. Med tanke på hur mitt år sett ut har jag inte kunnat tävla och göra det jag vill mest och vinsten betyder oerhört mycket. Det var väldigt nära förra året men jag lyckades inte få hem det och att jag vann idag och även igår i dubbeln var en jackpott. 

Mikael visade inga prov på nerver under matchens gång utan höll hela tiden en jämn nivå. Något han själv var mycket nöjd med när han fick sammanfatta matchen ytterligare på den efterföljande presskonferensen.

– Det blev inga dippar utan jag höll ihop det hela tiden. I andra set blev jag lite stressad och det enda jag försökte tänka på var att hålla energin uppe och det lyckades jag med. 

Den i princip obrytbara Ivo Karlovic väntar redan på onsdagen i andra omgången. En motståndare han gärna inte spenderar så mycket tid framför datorn med att kolla highlights på.

Inte så mycket nej, det blir mest ess, ess och ess säger han med glimten i ögat.

Det blir en väldigt tuff uppgift. Han och Isner är de bästa servarna i världen.

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.