Vi synar lottningen i Swedish Open

Swedish Open drar igång idag (måndag) på riktigt och vi på Tennisportalen har tillsammans med svenska tennismagasinets materialguru Henrik Wallensten och Swetennis främste journalist Jacob Johannesson synat huvudlottningen med en massa gott som inte får missas. Trevlig läsning!

Läs mer: Lindell enda svensk vidare i kvalet

Huvudlottningen

Singel 

Dubbel

Elias Ymer, Isak Arvidsson, Fred Simonsson och Carl Söderlund är de fyra som representerar Sverige i årets upplaga av Swedish Open och vi kommer ha minst en svensk vidare till andra omgången då just Fred Simonsson och Carl Söderlund ställs mot varandra i öppningsrundan.

Vi kan få ytterligare en svensk representant i turneringen då Christian Lindell spelar kvalfinal mot 373-rankade Maxim Dubarenco, en match som går av stapeln klockan 11:00 på måndag.

Undertecknad har tillsammans med Henrik Wallensten och Jacob Johannesson  synat lottningen där vi kikar närmare på våra svenska motståndare under veckan samt kollat närmare på startfältet.

 

Elias Ymer går in med stor press i turneringen efter att han underpresterade i challengerturneringen senast och förlorade i öppningsrundan mot Thomas Fabbiano. Ymer har nu lottats mot grusräven Albert Montanes, vad tror ni? Är han favorit?

Henrik – Svår match! Montanes är väldigt stabil och Elias måste våga vinna poängen. 50/50 match. Kommer avgöras på några få bollar.

Jacob – Jag skulle vilja säga att pressen på Ymer är mindre efter förlusten förra veckan. Båstadpubliken vet att han inte besitter sin bästa form. Vi får hoppas att han kan gå ut avslappnat och göra en bättre insats än den förra veckan, och inte minst från i fjol då han föll mot Bellucci i första.

Alex – Ymers form är inte den bästa för tillfället, vilket han i dagarna erkände själv då han ådrog sig en skada för ett par veckor sedan som stört förberedelserna en del men låt oss hoppas att han spelar mer avslappat nu än vad han gjorde mot Fabbiano. Där såg han rätt spänd ut, vilket italienaren i högsta grad bidrog till. Förhoppningsvis blir det mycket folk på läktarna som hejar fram honom och han har verkligen alla möjligheter att gå långt i turneringen. Mitt förhandstips blir en lång tresetare där Ymer vinner i ett dramatisk tiebreak!

Kommentarer om årets startfält? Är det så illa som folk hävdar på olika sociala medier?

Jacob – Att Arnaboldi går som sista man i turneringen är ett bevis på att startfältet är ett av de sämsta om vi ser till ranking. Men det finns flera bra grusspelare och jag tror att publiken kommer att bjudas på en mycket fin tennis.

 
 Alex – Visst, jag håller med om att startfältet inte är det mest namnstarka och att det kanske inte lockar den breda tennispubliken men för oss tennisentusiaster spelar det ingen roll, det kommer ner riktigt bra tennisspelare till en centercourt som saknar motstycke på touren. Nej, gillar man tennis ska man ner till Båstad och kolla under veckan, så är det bara. Dustin Brown, Karen Khachanov, Joao Sousa, Fernando Verdasco, David Ferrer och Horacio Zeballos är inga korpenlirare direkt…
Isak Arvidsson lottades mot 56-rankade Aljaz Bedene i första omgången, tuff lottning för svensken minst sagt. Hur högt rankar ni Isaks chanser där? Vem vinner den helsvenska drabbningen mellan Carl Söderlund och Fred Simonsson?
Henrik – Isak kan överraska! När han får ihop alla detaljer i sitt spel kan han skapa kaos med riktigt bra spelare. Om Bedene är på tårna vinner han annars kan Isak skrälla. Söderlund borde vara stabilare från baslinjen och ska ta Fred, men det kommer vara sjukt mycket nerver där och Carl såg riktigt trött ut i semin. Tror Fred kan ta denna matchen!
Jacob – Att Arvidsson besegrar Bedene kan vi inte förvänta oss. Då måste Isak överträffa sig själv. I svenskmötet är Söderlund klar favorit. Dels efter insatsen förra veckan men även efter de segrarna han har mot Simonsson i år. 
Alex – Isak Arvidsson har en riktigt hög högstanivå men samtidigt ställs han mot en 56-rankad spelare som har ett högre tempo i sig än vad Isak har. Det ska bli mycket intressant att se vad Isak kan göra mot Bedene men jag är rädd att det blir för tufft. Förhandstipset är att Söderlund vinner men det kan mycket väl bli en match där nerverna påverkar båda en hel del då det som bekant är en hel del som står på spel. Simonsson har ett stort spel i sig men Söderlund är den mentalt starkare. 60/40 till Söderlund? 

Vilka utländska spelare ser du mest fram emot att se under veckan?

Henrik – Av de utländska spelarna är det framförallt Marco Trungelliti jag vill se live. Han har en grym potential och jag bara väntar på att han ska få stabilitet i sitt spel. Då är han topp-50 alla dagar i veckan.

Jacob – Dustin Brown är alltid en underhållare. Karen Khachanov är ett hett namn inför framtiden. Horacio Zeballos visade upp en fantastisk grustennis förra veckan. Men jag ser även fram emot att se Taro Daniel. Jag diggar hans snärtiga forehand djupt.

Alex – Albert Ramos är en lirare jag har längtat att få se live under ett par månader nu. Spanjoren kan det här med grustennis och det skulle inte förvåna mig om han vinner hela turneringen. Horacio Zeballos kan jag heller inte få nog av att se efter challengervinsten senast och jag unnar honom verkligen all framgång, en hyvens kille det där. Gastao Elias är en personlig favorit som har varit ruggigt stabil på challengertouren de senaste åren och som väntar på sitt genombrott på ATP-touren, förhoppningsvis får han med sig ett par vinster under veckan. Vill tillägga att jag tycker att det är oerhört skönt att Carlos Berlocq och Andrey Rublev drog sig ur turneringen då deras uppförande förra veckan i challengern var minst sagt obskyrt. Berlocq ville ha dödstyst under sina träningar och skällde på publik som råkade hosta lite för högt och Rublev ska vi inte tala om…

Vem vinner turneringen och varför?

Henrik – Vinner gör Fernando Verdasco. Tiden är mogen för det nu. Han har alla vapen och jag tror han är jäkligt peppad på ett segerbad på söndag.

Jacob – Att utse en vinnare är svårt. Är Ferrer revanschsugen efter den tidiga förlusten i Wimbledon är han en het kandidat. Andraseedade Joao Sousa gör sällan en dålig match. En outsider är Horacio Zeballos.

Alex – Jag sticker ut hakan och säger Horacio Zeballos. Han kunde inte ha mer perfekta förberedelser om han så önskat då han nu lirat ett flertal matcher på samma anläggning, med samma bollar och formen samt självförtroendet är på topp efter challengervinsten. Hans fru och dotter är här på besök och förgyller hans tillvaro utanför banan. Mår man bra spelar man bra! Nej, Zeballos vinner detta!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.