VIDEO: Karma för Ymers motståndare – utsatt för grov domartabbe på matchboll

Elias Ymer fick se sig rånad på ett domslut i tredje sets tiebreak i sin förlustmatch mot Tristan Lamasine i Bergamos Challengerturnering för ett par veckor sedan. Tidigare under dagen (tisdag) var det dock Tristan Lamasine som själv fick smaka på den sura karamellen då han vart utsatt för ett identiskt domarmisstag – på matchboll dessutom!

”What goes around comes around”, är en känd gammal skröna och frågar man Tristan Lamasine efter första rundan i Quimpers Challenger får man nog högst troligtvis en bekräftelse. Signaturen MqLeo har via sin twitter uppmärksammat båda händelserna då fransmannen råkade ut för en domartabbe som vi vanligtvis inte ser på professionell nivå under tisdagen, en incident likt den Elias Ymer råkade ut för i Bergamo några veckor innan, och tabben innebar att ryssen Karen Khachanov avancerade till nästkommande omgång.

Returen från Lamasine landade klart ute, vilket kameravinkeln mycket tydligt visar på bilderna här nedanför.

 

Domartabbar på tennisens lägre nivåer, i synnerhet Challengertouren, är tyvärr mer ofta förekommande än på ATP-nivåen och det har givetvis att göra med kompetensen samt att Hawk-eye systemet inte existerar.

Elias Ymer har sedan matchen i Bergamo inte tävlat på touren p.g.a skador och sjukdom.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.