Vinstskatt för casino i Sverige

Den svenska spellicensen har fört med sig både positiva och negativa saker. När det gäller spelbolagen är väl vinstskatten en mindre populär grej som har införts. För spelare är det dock helt annorlunda. Som spelare betalar man ingen vinstskatt, och det gäller inte bara för Sverige utan faktiskt hela Europa.

Svensk licens och hur det påverkar spelbolagen

I Sverige betalar alla spelbolag skatt, men det är förutsatt att de går med vinst. Spelbolag som inte går med vinst, behöver heller inte betala någon skatt. Svensk spellicens har gjort det lite svårare för svenska spelbolag på många sätt, skatten är bara en utav dem.

Restriktioner i marknadsföringen av spelbolag i Sverige

Innan fanns det inte direkt några restriktioner i hur spelsajter kunde marknadsföra sig i Sverige. Det var fullt lagligt att gå på hur hårt som helst för att vara så attraktiva som möjligt både för potentiella kunder och för spelare som redan var registrerade på deras hemsidor. Numer måste marknadsföringen hålla en relativt låg profil i ett försök att motverka spelmissbruk.

Bara en bonus per kund

En stor anledning till att svenska spelbolag tappar kunder är att de numer bara får erbjuda sina kunder en bonus. De som spelar slutar knappast att spela på grund av de, men de söker sig istället till utländska aktörer. För utländska spelsajter finns det i regel inga sådana begränsningar. Där är det möjligt att erbjuda sina spelare flera bonusar och kampanjer varje vecka.

Spelpaus – hur effektivt är det egentligen?

Spelpaus är tänkt fungera som ett verktyg för att motverka spelmissbruk. Spelare kan pausa sina spelkonto från en månad upp till ett år, eller mer. Spelpaus kan enbart användas för spel på sajter med svensk licens. För spelbolag innebär det att de kan tappa kunder, kanske bara tillfälligt men det har en stor inverkan ändå.

Spelpaus lockar spelare till utländska spelsajter

Många pausar sina spelkonto för att få lite distans till spelandet när det börjar gå överstyr. Att ta en paus kan vara väldigt effektivt för att få lite perspektiv på saker och ting och det kan göra det lättare att återgå till spelandet med en annan inställning. Men när suget blir för stort är det tyvärr väldigt enkelt för svenska spelare att registrera sig på utländska spelsidor.

Vinstskatter på utländska spelsajter

Så länge spelare håller sig till spelsajter som har en licens utfärdad i Europa är vinsterna skattebefriade. Det är ytterligare en anledning till att svenska spelare inte ser något motstånd i att övergå till utländska spelsajter.

Staten tar hem storvinsten

En stor anledning till att Spelinspektionen har inför en svensk spellicens är för att reglera marknaden och motverka missbruk. Men det är även tydligt att svenska staten drar in enormt mycket pengar nu när spelbolagen måste betala skatt på sin vinst.

Flera miljoner i skattepengar under de tre första månaderna

Svensk spellicens sattes i verket januari 2019. Under de tre första månaderna drog svenska staten in över 300 miljoner kronor i skattepengar från svenska spelbolag. Det är ganska mycket mer än vad de hade förutspått då beräkningen låg på 600 miljoner kronor under hela året.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.