William Hill och Australian Opens samarbete väcker ilska

William Hill har i dagarna annonserat att man inleder ett samarbete med Australian Open och därmed blir man det första bettingbolaget som samarbetar med Australiens största sportevent. Beslutet har väckt ilska hos många och kritiserats rejält då spelskandaler just inom tennisen är ett växande och återkommande problem.

William Hill är det första spelbolaget som någonsin samarbetar med en Grand Slam-turnering och det under en tid där tennisbetting växer världen över för varje dag som går, samtidigt som spelskandaler florerat flitigt under de senaste åren, främst på de lägre nivåerna där prispengarna inte är lika omfattande som på ATP-touren.

Samarbetet innebär sponsring för samtliga turneringar inför Australian Open – Hopman Cup, Brisbane International, Hobart International samt World Tennis Challenge Adelaide.

William Hill Australia:s vd Tom Waterhouse kommenterar samarbetet: ”William Hill och Australian Open matchar ihop perfekt. Båda företagen är bland de mest respektfulla, innovation och tekniskt sett mest utvecklade inom våra områden och vi ser fram emot ett lyckat samarbete.”

”Vi kommer att fortsätta att utöka vårt stora sortiment till att omfatta möjligheten att livestreama matcher samt livebetta, med fokus på att erbjuda den mest unika och engagerade produkten för alla tennisfans,” avslutade Waterhouse med.

Beslutet kring samarbetet kom bara någon månad efter att Betway och ITF ingick i ett samarbete där Betway blir internationell sponsor för Davis Cup samt Fed Cup i tre år framåt.

Självfallet är det hiskeliga summor pengar som är involverade och en stor faktor till att man överhuvudtaget ingår i ett samarbete men det kan tyckas osmakligt och på gränsen till hyckleri då tennisen som sport idag är så infekterad av spelskandaler och uppgjorda matcher. Det tycks inte finnas någon röd tråd kring ämnet och samtidigt som ATP vill få bort ”courtsiders” och ”gamblers” som livebettar på plats under turneringar ingår alltså stora organisationer samarbeten med spelbolag.

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.