Wimbledon-bloggen: Leo Borg, Lister och Fransk bulldog

Wimbledon är strax här – och vi kommer bevaka tävlingen på plats. Från dag 1 till 14. Det betyder också att bloggen är tillbaka – och vi tjuvstartar redan nu.

Så håll i den engelska tekoppen – för nu åker vi!

Wimby! Jordgubbar med kräm! Polo-kragen!

För egen del blir det andra gången på plats och förhoppningsvis får vi skrivbordet bredvid tennisoraklet Björn Hellberg. Poddmicken åker med denna gång…

Vi får även sällskap på plats i form av fotograf Patrick Bengtsson vilket vi är extremt glada över. Patriks fotosida ser ni här.

Det fick bli ett Airbnb-boende denna gång som ligger i Mitcham, ca en timmes promenad från arenan. I huset bor en fransk bulldog som enligt värden inte alls ska vara farlig. Bådar gott det här…

***

Följande svenskar spelar Wimbledon 2019:

Rebecca Peterson, Johanna Larsson, Cornelia Lister, Robert Lindstedt, Stefan Olsson, Leo Borg (Juniorkval), Kevin Chahoud (Juniorkval).

Caijsa Hennemann har fått ett WC till Båstads WTA-125, Gustaf Ström väljer att avstå Wimbledon för en Grade-2 tävling på grus i Castricum, Nederländerna, där Ström är förstaseedad.

***

Mikael Ymer förlorade kvalfinalen mot Dennis Novak i tre set men är för tillfället kvar på plats i Wimbledon och tränar för fullt. Svensken behöver tre avhopp i huvudtävlingen för att gå in som Lucky Loser – we believe!

***

Cornelia Lister gör debut i Grand Slam-sammanhang!

Lister har under 2019 bara spelat 9 singelmatcher och hade i och med den nya ITF-reformen, likt tusentals andra spelare, svårt att komma in i tävlingar. Istället: En fortsatt dubbelsatsning och en hel del fina resultat på WTA-touren tillsammans med radarpartnern Renata Voracova.

Lister bryter nu ny mark och får göra det på tennisens största scen – Wimbledon. Vackert.

***

Leo Borg-hysterin når inga gränser. Aftonbladet, Daily Mail, The Sun, Svensk Damtidning – Leo Borg är överallt.

Det är alltså en biljett till Wimbledons juniorkval som gäller. Inget annat. Leo är idag rankad 352 på juniorrankingen och till huvudtävlingen för juniorerna gick de 46 bäst rankade spelarna in.

Leo är idag Sveriges femte bäst rankade juniorspelare bakom Kevin Chahoud (55), Gustaf Ström (60), Lancelot Carnello (259) och Carl Gustafsson (306). Nämnda spelare är dock alla två år äldre än Leo.

***

Vi gästades förra året i Source Tennismagasin (RIP) av Johanna Larsson och Cornelia Lister. Ett program vi verkligen rekommenderar. Finns i spelaren nedan!

***

Vi tar tacksamt emot tips, feedback, gällande rapporteringen på plats under Wimbledon!

***

Vi säger adjö och återkommer inom kort med en ny rapport – då incheckade i London och den något aggressiva franska bulldoggen…

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen
    • Intressant spaning Kalle! Svårt att sia om tycker jag när inte rankingen är där. Ska bli intressant att se vad Leo kan uträtta i kvalet!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.