Wimbledonbloggen: Tack för allt

Jahapp. Det gick fort. Det är dags för det sista blogginlägget från Wimbledon denna gång.

Det har varit ett sant nöje gott folk.

Om bara några timmar är Wimbledon 2019 avverkad. Det är lite sorgligt det ändå.

Vart tog tiden vägen?

Gott folk – det har varit ett sant nöje och vi är tillbaka igen till US Open. Då med nya blogginlägg och lite härligt obskyrt innehåll.

***

Det kunde ju inte bli bättre.

Först Federer – Djokovic i en Wimbledonfinal på Centercourten och efter det, höjdpunkten får man ändå lov att säga, finalen i mixeddubbeln mellan Lindstedt/Ostapenko och Dodig/Chan.

Men.

Efter att herrarnas dubbelfinal igår (en sjuklig sådan) gick till ett femte set stod det klart att damernas dubbelfinal inte skulle hinna spelas klart.

Vad gör man istället? Jo, flyttar Lindstedt/Ostapenko till bana 1 efter killarnas juniorfinalen och damdubbeln kommer istället gå på centern efter Federer – Djokovic.

Bara några timmar innan haveriet hade vi utlovat att liveblogga från just mixedfinalen. Och det blir av minsann!

***

Jag ska erkänna att jag och den franska bulldoggen Bug inte kom överens första dagarna här i AirBNB-kåken.

Kanske var det så att Bug kände av min rädsla för dessa krabater, och hundar ska ju känna av sånt tydligen.

Men senaste dagarna har han alltid välkomnat mig vid dörren sent på kvällarna och skällt, så som hundar brukar göra. Fin relation det, helt klart.

***

Nej, nog om hundar och olika schema-haverier. Här ska det dissekeras tennis.

Vi börjar med FEDAL.

Jag ska inte skriva alltför mycket om diverse känslor och atmosfär, (det finns att läsa om här) utan mer lite från ett taktiskt perspektiv.

Först och främst, Federer och Nadal känner varandra utan och innan. 15-24 lyder H2H mellan spelarna, med klar fördel till spanjoren.

Matchen var blott spelarnas fjärde någonsin i Wimbledon och senaste drabbningen var i finalen 2008. Även kallad för tidernas bästa tennismatch. Den hade verkligen allt.

Så vilka taktiska element kunde vi se rätt tydligt här?

Federers returnerande. Ofta kunde vi se Federer returnera så pass väl att han neutraliserade Nadals förmåga att hitta sitt favoritslag på det så viktiga första slaget efter serven – forehanden.

Gång på gång, framförallt i tredje set, var schweizaren i princip prickfri i sitt egna returnerande mot Nadal, vilket inte har varit fallet i alltför många matcher tidigare mot spanjoren. Den slicande blockreturen från Federer använde han inte alltför ofta – istället toppade backhandreturer för att på så sätt inte hamna i underläge mot Nadal för tidigt i duellerna.

Lägg till det faktum att Nadal inte alls hade någon ”pop” i sin forehand över fem set, missade ofta korta attackslag kort i banan och också förlorade de lite längre slagduellerna mot Federer, några över 20-slag, det var inte spanjorens dag helt enkelt. Och Federer var en högst bidragande orsak.

Jag rekommenderar verkligen att ni tar del av Matthew Willis innehåll, @Mattracquet på Twitter. Det finns att läsa här.

***

Paparazzi-yrket verkar vara otroligt stort i England. Nu kanske jag saltade på alltför mycket, men det finns en annan kultur här än jämförelsevis hemma i Sverige.

Ta seden dit du kommer, brukar det heta. Det har jag sannerligen gjort. Sätter ni alla? Kommentera gärna nedan i kommentarsfältet! Vinnaren kanske får ett fint pris…

***

Det finns inte så mycket att orda om mer faktiskt. Senaste dagarna har präglats av mycket skrivande och andra icke dramatiska händelser.

Vi vill återigen tacka alla som hört av sig med glada tillrop, feedback, kritik, positiv som negativ. Det gör oss bättre!

Stort tack för denna gång, och jag hoppas vi hörs igen under US Open.

***

Oj! Höll nästan på att glömma. Den amerikanska skådespelaren Woody Harrelson, kanske mest känd för sitt fina framträdande i ”Semi-pro” (kanske inte), var på besök i Wimbledon under lördagens finaler. Vart han satt? Royal Box. Och han var inte helt nykter, vilket givetvis Twitter snappade upp rätt fort.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.