Elias Ymer efter den sanslösa dramatiken mot världsstjärnan: ”Det var grovt”

Elias Ymer och världsstjärnan, 27:e rankade Fabio Fognini, ”gjorde upp” om en kvartsfinal i Stockholm Open.

Matchen skulle komma att bli mer dramatisk än vad man kunde drömma om där svensken totalt räddade 4 matchbollar, skaffade sig själv 1 matchboll i avgörande tiebreak men förlorade – efter ytterligare dramatik.

– Väldigt tufft såklart, det grovaste du kan göra är att förlora i ett tredje sets tiebreak, säger en besviken Ymer efter matchen.

Elias Ymer och Fabio Fognini skulle under onsdagens andra-omgång i Stockholm Open broderligt dela upp matchens två första set mellan varandra, innan det var dags för att spela om det på riktigt i tredje set. Inte riktigt, men det skulle man kunna tro. Första och andra set var båda två ganska sömniga tillställningar där italienaren var klart dominant inledningsvis innan svenskhoppet blev varm i kläderna och stack fram näsan i andra.

Tredje set skulle komma att bli en riktig ”thriller”. Matchens sista gem, där Elias servade för att hålla sig kvar i drabbningen vid 5-6 i tredje set och räddade 3 matchbollar från 0-40, var bara en försmak på vad som som skulle komma i det efterföljande tiebreaket.

Tiebreaket stod och vägde från 4-4 till 7-7, utan minibreak och med en missad matchboll för Elias. Ymer gick senare fram till 8-7 efter ett servess – trodde alla. Ymer jublade högt, Fognini utmanade och hawkeye visade bollen ute med minsta möjliga marginal. Istället andraserve, två raka poäng för Fognini och vinsten var bärgad för den hetlevrade italienaren.

– Jag var förberedd på matchboll vid 8-7 men det är tennis, den är ute. Jag kan bara se det positivt men det är grovt, helt klart, säger Ymer i den mixande zonen efter match.

Hur gick tankarna efter första set?

– Jag var lite låg och han vann enkelt, jag sa då till mig själv att om jag ska ha en chans måste jag vara energistark. Tyckte jag gjorde det bra när energin väl var där uppe.

Du gick in i gymmet direkt efter match och tog dig tid för dig själv. Hur smälter man en såpass tuff förlust?

– Man cyklar ner och pratar med sitt team. Alla förluster och vinster måste tas på samma sätt. Igår (tisdag, reds.anm) vann jag 7-5 i avgörande, idag förlorade jag 7-6, man kan bara lära sig och bli bättre.

Vad specifikt lär du dig?

– Jag spelade bra stundtals och hängde med i hans tempo ovanligt bra när jag höll upp min energi. Han är 27:a i världen och slagit Nadal och grabbarna. Kul att det finns potential.

Just energin har det pratats mycket om då Elias visat mer känslor på banan i årets Stockholm Open än vad vi tidigare bevittnat. Något som Ymer erkänner har fokuserats mycket på med tränare Robin Söderling.

– Vi har sett lite på träningar att när min energinivå är hög så klickar allt bättre. Jag har mer auktoritet nu på banan. Vissa är olika men jag behöver energin för att prestera.

Hur går tankarna inför nästa säsong. ATP-tennis eller Challengers, vad är planen?

– Tror allt beror på rankingen. Kan du spela ATP ska du spela så mycket ATP som det går. Två turneringar har jag kvar nu under året, ”Let’s go big there”.

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.