Ymer efter uttåget i öppningsrundan: ”Montanes var mer stabil än mig”

Sveriges stora framtidshopp Elias Ymer förlorade öppningsrundan i Swedish Open mot den rutinerade grusräven Albert Montanes efter siffrorna 6-4, 6-2. Besvikelsen var påtaglig under den efterföljande presskonferensen där Elias erkände att han hade stora problem med returerna.

Center courten i Båstad är känd för sin kraftiga vind och årets Swedish Open har inte varit något undantag. Den 125-rankade grusräven Albert Montanes blev för svår Elias Ymer att hantera och siffrorna rann iväg efter att spanjoren främst imponerade i servandet.

Vi har tränat mycket med varandra innan, i Barcelona främst, och vi slår varandra varannan gång. Idag var han mer ”solid” än mig och jag hade stora problem med hans serve, säger Ymer efter matchen.

– Jag hade inte en enda breakmöjlighet, vilket jag alltid skapar fram när jag spelar, då har han servat bra. Returerna brukar vara min styrka men idag hade jag stora problem.

Många är det som genom åren haft problem med vinden i just Båstad, storspelare som lägre rankade och på frågan om hur pass mycket det störde mot Montanes svarade han följande.

– Man kan inte dra igenom allt man kan, det blir att man håller i bollen lite men samtidigt är det lika för båda. Jag gick in i matchen och intalade mig själv att det inte får påverka. Jag har blivit bättre på att hantera vinden genom åren då det var katastrofalt när jag var yngre, säger han.

Härnäst väntar ATP-turneringen i Gstaad och Elias Ymer blickar nu framåt mot kommande utmaningar.

– Jag har ett bra schema framöver och spelar nästa vecka i Gstaad samt i Biella (challenger) veckan efter. Två riktigt stora turneringar med tuffa startfält, avslutar Ymer.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.